
Για πολλά… γκολ ετοιμάζεται ο όμιλος Fourlis λανσάροντας το πρώτο Intersport Football Store σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο διαθέτει ότι θα ήθελε ένας λάτρης της στρογγυλής θεάς, είτε παίζοντας ο ίδιος ποδόσφαιρο είτε παρακολουθώντας το αγαπημένο του άθλημα.
Το νέο κατάστημα αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στο ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο άθλημα σε όλον τον πλανήτη, βρίσκεται στην περιοχή του Ρέντη, στο εμπορικό Κέντρο Star Center, ακριβώς δίπλα στo Village Shopping & More, και εκτείνεται σε 1.200 τ.μ.
Ας σημειωθεί ότι η Intersport International, η οποία δραστηριοποιείται σε 42 χώρες, μέχρι σήμερα διαθέτει εξειδικευμένα καταστήματα μόνο για το σκι και την ποδηλασία.
Επένδυση 5 εκατ. ευρώ για το νέο concept της Fourlis
Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μπάτρης, Managing Director της Intersport, στη δημοσιογραφική παρουσίαση του πρώτου εξειδικευμένου ποδοσφαιρικού καταστήματος της εταιρείας αθλητικών, η στόχευση της Fourlis είναι σε ορίζοντα τριετίας να ανοίξουν 10 τέτοια σημεία πώλησης σε όλο το region που δραστηριοποιείται ο όμιλος στα αθλητικά είδη, δηλαδή εκτός της Ελλάδας, σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ήδη η ελληνική εισηγμένη βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίων για το άνοιγμα του δεύτερου Intersport Football Store στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσει ένα τρίτο στην Κύπρο, στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με τον κύριο Μπάτρη, το ύψος της επένδυσης για τα δέκα καταστήματα στην τριετία είναι 5 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν αρχικές σκέψεις να γίνει επέκταση και στο μπάσκετ, που είναι το δεύτερο δηφιλέστερο άθλημα στην Ελλάδα.
Οι επιπλέον πωλήσεις που θα φέρει το νέο concept στον όμιλο Fourlis υπολογίζονται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια.
Προσέγγιση 360° – Οι πέντε πυλώνες
«Έχουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο ποδόσφαιρο, με το κατάστημα να είναι ο κεντρικός πυλώνας», ανέφερε ο κύριος Μπάτρης, σημειώνοντας πως τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για ποδοσφαιρικό εξοπλισμό αλλά πολύ μικρή προσφορά.
Αυτός ο κεντρικός πυλώνας συμπληρώνεται με ακόμη τέσσερις, όπως εξήγησε ο ίδιος: το τμήμα team sales σε συνεργασία με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Ηλία Αρμόδωρο και τον γιο του Γιώργο, το δίκτυο των 63 σημείων πώλησης Intersport πανελλαδικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν δορυφόρους του καταστήματος στον Ρέντη, καθώς κάποιος έχει τη δυνατότητα να παραλάβει τις αγορές του εντός 24 ωρών, το ηλεκτρονικό κατάστημα που μπορεί να ‘σερβίρει’ κάθε καταναλωτή σε όλη την Ελλάδα μιας και όλη η συλλογή που περιλαμβάνει το Intersport Football Club Store είναι διαθέσιμη και σε αντίστοιχο section του eshop της Intersport και τέλος οι μπουτίκ των ομάδων. «Έχουμε τη στρατηγική βλέψη να αντιπροσωπεύσουμε και ελληνικές και ξένες ομάδες ποδοσφαίρου και να ‘τρέξουμε’ τις μπουτίκ τους, καθώς έχουμε τεράστια τεχνογνωσία στη λιανική, στο στήσιμο των καταστημάτων, στην εξυπηρέτηση, στις ψηφιακές πωλήσεις και με την εμπειρία του team sales μπορούμε να βγάλουμε αυτόν τον ‘βραχνά’ από τις ελληνικές ομάδες και να αναλάβουμε εμείς την εκπροσώπηση των μπουτίκ τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπάτρης.
Τι προσφέρει
Με ποδοσφαιρικές συλλογές από Adidas, Nike, Puma, Mizuno, Pro Touch και άλλα brands που αφορούν το ποδόσφαιρο, στο νέο Intersport Football Store όπου εργάζονται 12 άτομα όλοι ποδοσφαιριστές (!), κάποιος μπορεί να τεστάρει τις ικανότητές του στο διαδραστικό γήπεδο εντός του καταστήματος, να τυπώσει φανέλα με το όνομά του, να παίξει FC 25, να ντύσει την ομάδα του, είτε παίζει 5×5, είτε συμμετέχει στο Champions League, καθώς και να δει από κοντά τρόπαια και συλλεκτικά ποδοσφαιρικά κειμήλια, υπογεγραμμένα από τους GOATS του ποδοσφαίρου.
Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης τον Μάρτιο
Όσον αφορά τις επιδόσεις της Intersport από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ο κύριος Μπάτρης ανέφερε ότι οι πωλήσεις κινούνται θετικά και μάλιστα πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς, ενώ σημείωσε ότι τον Μάρτιο το δίκτυο της εταιρείας παρουσιάζει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.
Το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων Foot Locker
Εκτός της Intersport η Fourlis στο retail των αθλητικών «τρέχει» και την Foot Locker μετά την περσινή συμφωνία με την κορυφαία αλυσίδα.
Στις 7 Απριλίου θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των 6 καταστημάτων της μητρικής (3 στη χώρα μας συν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και ακόμη 3 την Ρουμανία) στην Fourlis.
Σύμφωνα με τη διοίκηση τα καταστήματα Foot Locker είναι πολύ κερδοφόρα από τον πρώτο χρόνο ενώ το περιθώριο κέρδους αυτής της δραστηριότητας είναι πάνω από το περιθώριο κέρδους της Intersport.
Συνολικά εντός του 2025 αναμένεται η δημιουργία 10-15 καταστημάτων υπό το brand της Foot Locker σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία.


Latest News

Η επέλαση των brands στους εμπορικούς δρόμους - Οι νέες επενδύσεις και τα ενοίκια
Το 2024 έκλεισε με σημαντικές επενδύσεις μεγάλων αλυσίδων και brands στην Ερμού και στο κέντρο της πρωτεύουσας - Οι «χρυσές» μισθώσεις

Poste: Γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής παρόχου τηλεφωνίας
H Poste Italiane παίρνει τα ηνία της Telecom Italia, μέσω της εξαγοράς του 15% της Vivendi

Στην παραγωγή ρίχνουν μισό δισ. 15 βιομηχανίες τροφίμων και ποτών
Game changer για την ελληνική οικονομία η βιομηχανία τροφίμων και ποτών – Οι νέες επενδύσεις ξεπερνούν το μισό δισ.

H AI στην «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων| H ιστορία της Avokado
Σε αυτό το επεισόδιο του BizSound φιλοξενούμε τον Βασίλη Νικολόπουλο, ιδρυτή και CTO της Avokado. Η εταιρεία παρέχει λύσεις στο κομμάτι της ενέργειας, με εργαλείο την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε έξι μήνες αλλάζουν χέρια ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Οι διεκδικητές
Σε νέους ιδιοκτήτες ΜΙΝΙΟΝ και Πύργος του Πειραιά – Με ποιους μιλάει η Dimand και πώς έχει αλλάξει η «δεξαμενή» των επενδυτών - Ποια είναι η πολυεθνική που «μπήκε» στο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά

Σε αναζήτηση ισορροπίας τα σούπερ μάρκετ - Από την πανδημία στο σοκ των ανατιμήσεων
Πώς εξελίσσεται η κατανάλωση στα ράφια των σούπερ μάρκετ - Ο ρόλος των αυξήσεων και η αντίδραση των νοικοκυριών

«Αυτονομείται» το παγωτό της Unilever στην Ελλάδα – Η νέα εταιρεία
Το σχέδιο της Unilever για το παγωτό – Η «προίκα» της Algida ICC και οι επιδόσεις του 2024 - Σε εξέλιξη η εθελουσία

Ο Τρύφων Νάτσης απέκτησε τις μετοχές Κάτσου και Γερμανού στη Lamda
Το ποσοστό της BHCML σε δικαιώματα ψήφου επί μετοχών στη Lamda ανήλθε σε ποσοστό 5,092% - Στο 8,624% η συμμετοχή του Τρύφωνα Νάτση

Coca Cola HBC: Ακυρώνει το event στο Καλλιμάρμαρο μετά το «μπλόκο» Μενδώνη
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Lamda Development: Στο 5,092% η συμμετοχή της Breva Howard Capital του Νάτση
Προηγουμένως η Breva Howard Capital κατείχε ποσοστό 2,8291% στη Lamda Development - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας