Ο Τρύφων Νάτσης αγόρασε τις μετοχές της Lamda Development, που πούλησε η Voxcove Holdings των Πάνου Γερμανού και Βασίλη και Νέλλης Κάτσου πριν περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda, πλέον το ποσοστό του Τρύφωνα Νάτση στην εταιρεία ανέρχεται στο 8,624%, με το ποσοστό της BHCML (Brevan Howard Capital Management Limited) σε δικαιώματα ψήφου επί μετοχών να διαμορφώνεται σε 5,092%.

Ποιος είναι ο αθόρυβος δισεκατομμυριούχος Τρύφων Νάτσης

Η Brevan Howard, ένα από τα μεγαλύτερα macro hedge funds στον κόσμο, ιδρύθηκε το 2002 από τον Alan Howard και τέσσερις traders της Credit Suisse.

Η επωνυμία της «Brevan» προέρχεται από τα αρχικά των συνιδρυτών της, δηλαδή του Jean-Philippe Blochet, του ελληνικής καταγωγής Chris Rokos, του James Vernon και του Τρύφωνα Νάτση.

Ο Νάτσης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, μετά τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο και στο City University εργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 στην Salomon Brothers, μεταπήδησε στην Endeavor Capital Management και ακολούθως εργάστηκε στην Credit Suisse First Boston, ενώ έχει ιδρύσει την ΑΕΕΑΠ Orilina Properties, η οποία πέρασε το κατώφλι του Χρηματιστηρίου στο τέλος του 2023.

Σήμερα ο Τρύφων Νάτσης και η σύζυγός του Δέσποινα Παντοπούλου ελέγχουν το 55,98% της Orilina Properties που διαθέτει 15 ακίνητα, με σύνολο ενεργητικού 203 εκατ. ευρώ.

Η ΑΕΕΑΠ χτίζει το συγκρότημα των «Μarina Residences by Kengo Kuma» στο Ελληνικό με συνολική επιφάνεια ανωδομής 4.900 τ.μ. κι επιπλέον μία ιδιωτική λέσχη-club όπου θα έχουν πρόσβαση οι ένοικοι σε μία επένδυση που

θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη πουλήσει τις 12 από τις συνολικά 20 πολυτελείς κατοικίες,

Η ανακοίνωση της Lamda Development

Η LAMDA Development S.A. (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Νόμο 3556/2007 και τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, έκαστος όπως ισχύει, ότι σύμφωνα με την από 27 Φεβρουαρίου 2025 γνωστοποίηση σημαντικής συμμετοχής του Ν. 3556/2007 που υπέβαλε στην Εταιρεία το νομικό πρόσωπο Brevan Howard Capital Management Limited (“BHCML”) υπό την ιδιότητα του Διαχειριστή των Brevan Howard Master Fund Limited (“ΒΗΜ”) και Brevan Howard Alpha Strategies Master Fund (“BAL”), την 24 Φεβρουαρίου 2025 το ποσοστό της BHCML σε δικαιώματα ψήφου επί μετοχών στην Εταιρεία ανήλθε σε ποσοστό 5,092%.

Αναφέρεται, σχετικώς, ότι η προηγούμενη γνωστοποίηση σημαντικής συμμετοχής που υποβλήθηκε τον Ιούλιο 2020 ως μέρος της γνωστοποίησης των κου και κας Τρύφων Νάτση, ανέφερε την BHCML υπό την ιδιότητα του Διαχειριστή των ΒΗΜ, Brevan Howard TN Macro Master Fund Limited (“BTN”) και Brevan Howard Multi-Strategy Master Fund Limited (“BMS”) ως κατέχουσα ποσοστό 2,8291% στην Εταιρεία. Οι οντότητες BHM, BTN και BMS συνιστούν πλέον επενδύσεις εντός των κεφαλαίων BHM και BAL (τα οποία αναφέρονται και ως άμεσοι μέτοχοι στην ως άνω γνωστοποίηση, ενώ η BHCML είναι ο Διαχειριστής και για τις δύο κεφαλαιακές δομές BHM και BAL) – με αποτέλεσμα την αύξηση της συνολικής συμμετοχής των BHM και BAL σε 5,092% στις 24.02.2025.

Η άμεση και έμμεση συμμετοχή του κ. Νάτση κατά την ημερομηνία της γνωστοποίησης αναφέρεται ως ανερχόμενη σε 8,624% και, ως εκ τούτου, δεν έχει υπερβεί το όριο του 10%.

Στην ως άνω γνωστοποίηση διευκρινίζεται επίσης ότι τα επενδυτικά κεφάλαια BHM και BAL έχουν έδρα στα Cayman Islands με δικά τους διοικητικά συμβούλια. Το κάθε ένα από αυτά έχει ως δικαιούχους άλλα τροφοδοτικά κεφάλαια, με έδρα στα Cayman Islands, στο Delaware και στο Guernsey. Αυτά τα τροφοδοτικά κεφάλαια, έχουν ως δικαιούχους τους επενδυτές των τροφοδοτικών κεφαλαίων. Τα κεφάλαια BHM και BAL έχουν διορίσει ως διαχειριστή τους την BHCML. Η BHCML έχει έδρα στο Jersey και είναι αδειοδοτημένη και εποπτεύεται από την Jersey Financial Services Commission. Η BHCML έχει αναθέσει τις επενδυτικές αποφάσεις στην Brevan Howard Investment Products Limited, η οποία εποπτεύεται επίσης από την Jersey Financial Services Commission

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΤΕπ: Δάνειο 95 εκατ. ευρώ για φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Academia |

ΕΤΕπ: Δάνειο 95 εκατ. ευρώ για φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συγχρηματοδοτεί με δάνειο ύψους €95 εκατ. την κατασκευή και λειτουργία φοιτητικών εστιών και νέων ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης