
Ανάμεσα στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη διακρίθηκε η THEON INTERNATIONAL Plc από τους Financial Times & Statista, για το 2024 και το 2025, αποτελώντας μία από τις τέσσερις μόνο εταιρίες του κλάδου «αεροδιαστημικής & άμυνας», που κατάφεραν να είναι στη λίστα των FT1000, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία.
Η λίστα FT1000 όπου συγκαταλέγεται η THEON
Η λίστα FT1000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για το 2025 (FT1000 Europe’s Fastest Growing Companies 2025), είναι μια κατάταξη 1.000 εταιριών που έχουν επιτύχει εξαιρετικό ρυθμό αύξησης των εσόδων τους σε διάστημα τεσσάρων ετών, μεταξύ 2020 και 2023.
Για να κερδίσει μία εταιρία αυτή τη διάκριση, επισημαίνει η Theon, πρέπει να έχει μεταξύ άλλων ελάχιστο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 34,8%, με την επιπλέον προϋπόθεση η αύξηση των εσόδων στην τετραετία να είναι κυρίως οργανική. Όλα τα στοιχεία των εταιριών επεξεργάστηκαν και ελέγχθηκαν από την εταιρία έρευνας δεδομένων STATISTA.
«Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωριζόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη. Αυτή η διάκριση είναι μια επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της εταιρίας μας», δήλωσε ο Νίκος Μαλεσιώτης, CFA, Head M&A και IR της THEON. «Συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να επενδύουμε στην ποιότητα, καινοτομία και ανάπτυξή μας, προσφέροντας αξία στους πελάτες μας».
Παράλληλα η εταιρεία ενημερώνει πως θα δημοσιεύσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση του έτους 2024 στις 14 Απριλίου 2025, μετά το κλείσιμο των αγορών, ενώ στις 15 Απριλίου 2025, στις 14:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί ζωντανή τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση όπου θα απαντηθούν ερωτήσεις.
Tοποθέτηση 3,2 εκατ. μετοχών
Υπενθυμίζεται πως η THEON στα μέσα του μήνα, ολοκλήρωσε την ιδιωτική τοποθέτησης περίπου 3,2 εκατ. μετοχών από τους βασικούς μετόχους της, που αντιστοιχούν σε περίπου 4,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ανακοίνωσε η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON).
Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελεύθερης διασποράς και της ρευστότητας των μετοχών της εταιρίας.
Η ιδιωτική τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε σε τιμή 17,7 ευρώ ανά μετοχή μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών, με πολλαπλάσια υπερκάλυψη από πλήθος θεσμικών επενδυτών.
Παράλληλα, οι βασικοί μέτοχοι διατηρούν τη συνολική θέση τους σε επίπεδο άνω του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.


Latest News

Οι δασμοί Τραμπ και οι άλλες προκλήσεις για τον κλάδο του καφέ
Οι δασμοί Τραμπ αναμένεται να είναι μία ακόμα πρόκληση για τον κλάδο του καφέ, που ήδη δοκιμάζεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την κλιματική αλλαγή

Οι 2+1 καταλύτες που φέρνουν deals στην Πληροφορική
Τα πολλαπλά έργα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η ψηφιοποίηση της αγοράς και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι οι καταλύτες που γεννούν νέα deals στην Πληροφορική - Ποιες είναι οι αβεβαιότητες που παραμένουν
![Επιχειρήσεις: Με τι επιτόκιο δανείζονται – Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/daneia-trapezes-768x432-1-600x338.jpg)
Με τι επιτόκιο δανείζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις - Πώς θα ξεκλειδώσει περισσότερη ρευστότητα [γράφημα]
Η υποχώρηση των επιτοκίων δημιουργεί αυξημένες ευκαιρίες για τις τράπεζες

Πώς «εθίστηκε» η αγορά στις προσφορές – Από τα προϊόντα κράχτες στο… ζύγι
Οι προσφορές και το χρονικό της γιγάντωσης των προσφορών στην ελληνική αγορά – Ο ρόλος των φθηνών ανώνυμων προϊόντων

Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ το Μ. Σάββατο
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας - Οι συστάσεις του ΕΦΕΤ

Worldline: Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών είναι ανθρώπινο και προσωποποιημένο
«Το μέλλον των πληρωμών δεν είναι απλώς ψηφιακό. Είναι έξυπνο, ανθρώπινο και εξατομικευμένο» επισήμανε ο κ. Κιτιξής, Country Head and Managing Director της Worldline

Πώς επηρεάζονται οι τραπεζικές συναλλαγές από τις αργίες
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω web banking και mobile apps θα λειτουργούν κανονικά

Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν από τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Νέα εποχή φθηνού χρήματος στην Ελλάδα με τη βούλα της ΕΚΤ - Η μείωση στα επιτόκια ρίχνει τα έσοδα στις τράπεζες και τις αποδόσεις στις καταθέσεις

Δωδώνη: Τριάντα χρόνια συγκρούσεων, 3 ιδιοκτήτες και ο νικητής
Μετά από 13 χρόνια και μεγάλη προσπάθεια τα αδέλφια Σαράντη αποκτούν το ισχυρότερο εξαγωγικό brand name στην φέτα, την Δωδώνη

Με 1,7 δισ. χτίζει εργοστάσια και αποθήκευση ενέργειας - Το deal με Κοπελούζο
Η ΔΕΗ ολοκληρώνει την απόκτηση του μεριδίου του Κοπελούζου στο CCGT Αλεξανδρούπολης - Οι νέες επενδύσεις για ευέλικτη παραγωγή συνολικής ισχύος περίπου 2,3 GW