
Πράσινο φως από την ΕΚΤ έλαβε η UniCredit για την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνιστικής ιταλικής τράπεζας Banco BPM.
Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ιταλίας ενέκριναν την πρόταση για τον άμεσο έλεγχο της Banco BPM και τον έμμεσο έλεγχο των μονάδων της και της Anima Holding, σύμφωνα με την ανακοίνωση της UniCredit.
Οι εξουσιοδοτήσεις είναι το τελευταίο βήμα που απαιτείται για να επιτραπεί στην ιταλική ρυθμιστική αρχή αγοράς Consob να ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης του εγγράφου προσφοράς, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Η UniCredit έκανε μια προσφορά για την Banco BPM τον Νοέμβριο που θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο δανειστή της Ιταλίας, αφού η Banco BPM παρουσίασε μια ανάλογη προσφορά για την αγορά της Anima.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Banco BPM Giuseppe Castagna απέρριψε τότε την προσέγγιση της UniCredit και προχώρησε στο σχέδιό του για εξαγορά του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Anima.
Η Anima
Ενώ η UniCredit είπε ότι οι όροι προσφοράς παραμένουν οι ίδιοι, προειδοποίησε ότι «θα συνεχίσει να αξιολογεί με τη δέουσα προσοχή τις πρόσφατες εξελίξεις» σχετικά με την προσφορά της Banco BPM για την Anima.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Unicredit, Αντρέα Ορσέλ, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα περίμενε το αποτέλεσμα της προσφοράς της Banco BPM για την Anima προτού αποφασίσει πώς θα προχωρήσει με τη δική του προσφορά για την Banco BPM.
Η UniCredit ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για τις 30 Μαρτίου για να ασκήσει μια έκδοση μετοχών για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.
Βασικός παίκτης
Η UniCredit είναι ο βασικός παίκτης σε μια σειρά από προτάσεις για συμφωνίες που αναδιαμορφώνουν ευρύτερα τις ιταλικές και τις ευρωπαϊκές αγορές. Τώρα ελέγχει ποσοστό 28% στη γερμανική Commerzbank AG, ένα μείγμα μετοχών και παραγώγων, και ξεκίνησε μια προσφορά εξαγοράς για τη μικρότερη ιταλική ανταγωνίστρια BPM τον Νοέμβριο προκειμένου να δημιουργήσει τον μεγαλύτερο δανειστή της χώρας.
Στην πιο πρόσφατη αιφνιδιαστική του κίνηση, ο Ορσέλ έχτισε μέσα στον Φεβρουάριο ένα μερίδιο στη Generali, δίνοντάς του ενδεχομένως μεγαλύτερη επιρροή σε μελλοντικές συμφωνίες.


Latest News

Ο γιoς δισεκατομμυριούχου κληρόνομου της Chanel αποκαλύπτει τις δικές του επενδύσεις
Ο 38χρονος Ντέιβιντ Βερτχάιμερ προσέλαβε τον Ντέιβιντ Αν για να ηγηθεί των επενδύσεών στην εταιρεία του 1686 Partners

Γιατί ο ακροδεξιός Φάρατζ θέλει τα... χλωριωμένα κοτόπουλα των ΗΠΑ στη Βρετανία
Ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι Βρετανοί καταναλωτές αγοράζουν ήδη κοτόπουλα από μέρη όπως η Ταϊλάνδη που εκτρέφονται σε κακές συνθήκες

Καμπανάκι επικεφαλής Fed Σικάγο για ανάγκη ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας
Οι κεντρικές τράπεζες όπως η Fed που μπορούν να ασκούν νομισματική πολιτική χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα για τις οικονομίες τους

Μπέσεντ: Σχοινοβάτης σε ένα εύθραυστο σχοινί
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε ένα απρόβλεπτο Τραμπ και στο να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στα αμερικανικά ομόλογα και στο δολάριο
![Δισεκατομμυριούχοι: Οι περιουσίες των κροίσων εν μέσω της μεγάλης κόντρας για τους δασμούς [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_bloomberg_billionaires_25-600x352.png)
Οι περιουσίες των κροίσων εν μέσω της μεγάλης κόντρας για τους δασμούς [γράφημα]
Μεγάλος χαμένος ο Ίλον Μασκ

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

COP30: Κίνα - Βραζιλία θα υποστηρίξουν στην προσεχή COP30
Τι δήλωσε από την Κίνα ο υποψήφιος πρόεδρος της COP30 Andre Aranha Correa do Lago

Ο έλεγχος της Κίνας στις σπάνιες γαίες προκαλεί φόβους για ελλείψεις και διακοπή στην παραγωγή αυτοκινήτων
Οι «ελαφριές» σπάνιες γαίες, όπως το νεοδύμιο και το πρασεοδύμιο, που χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μαγνήτες δεν έχουν στοχοποιηθεί

Νότια Κορέα: Ο εμπορικός διαπραγματευτής στις ΗΠΑ για συνομιλίες αυτή την εβδομάδα
Ο κορυφαίος εμπορικός αξιωματούχος που εκπροσωπεί τη Νότια Κορέα θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα

Δασμοί Τραμπ: Μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών τους στην παγκόσμια οικονομία
Οι νέες οικονομικές προβλέψεις και τα κυριότερα γεγονότα της παγκόσμιας οικονομίας την εβδομάδα που έρχεται