Τη σημασία της ευρωατλαντικής συνεργασίας για την ανάπτυξη data centers καθώς και στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, τόνισε ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Ο Γιώργος Στάσσης μίλησε σήμερα 31 Μαρτίου σε συζήτηση που διοργάνωσαν στην Αθήνα τα δύο μεγάλα think tanks GMF και CSIS που εδρεύουν στις ΗΠΑ, μία συνεργασία που ξεκίνησε από πέρυσι η ΔΕΗ με αντίστοιχη εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.

Η ευρωατλαντική συμμαχία

Ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ αναφερόμενος σε αυτή τη συνεργασία, τόνισε τη σημασία της ευρωατλαντικής συμμαχίας η οποία «αφήνει θετικό αποτύπωμα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού».

Mega project από τη ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία για την υποδοχή επενδύσεων σε data center τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ

Ο Γιώργος Στάσσης υπογράμμισε πώς «η Ευρώπη βρίσκεται σε μετασχηματισμό με την ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση να έκανε ξεκάθαρους τους στόχους για ενεργειακή αυτάρκεια και ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ΗΠΑ εφοδίασαν την Ευρώπη με LNG και τώρα Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν από κοινού στην ανάπτυξη data centers που απαιτείται στον ψηφιακό κόσμο…».

Η ΔΕΗ, πρότυπο μετασχηματισμού

Ο Γιώργος Στάσσης μίλησε για τη ΔΕΗ τονίζοντας ότι ο μετασχηματισμός της αποτελεί πρότυπο για τις επιχειρήσεις: «Η στρατηγική μας δίνει αξία στους μετόχους και τους πελάτες μας. Επενδύσαμε στην ενεργειακή μετάβαση, επεκτείναμε τα δίκτυα μας παρέχοντας ανθεκτικότητα και σταθερότητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης», τόνισε.

Επενδύσεις 10 δισ. ευρώ την περίοδο 2025 – 2027

Ο ίδιος σημείωσε το επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ που περιλαμβάνει τη διάθεση κεφαλαίων 10 δισ. ευρώ στην τριετία 2025 – 2027: «Η ΔΕΗ είναι powertech πρωταθλητής και επενδύει στην καθαρή και ευέλικτη ενέργεια και στα δίκτυα ώστε να υπάρχει σταθερότητα αλλά τώρα επενδύει και στα data centers».

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΔΕΗ είναι κόμβος ενέργειας και data centers στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης: «Ο κόσμος της ενέργειας χρειάζεται την τεχνολογία για να διαχειριστεί την ενέργεια και ο κόσμος της ψηφιακής τεχνολογίας χρειάζεται την ενέργεια για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε ΑΙ».

Σε πρώτη φάση το project προβλέπει την κάλυψη ενεργειακών αναγκών 300 MW και στη δεύτερη φάση 1 GW

Η κοιλάδα DC στη Δυτική Μακεδονία

Ο Γιώργος Στάσσης αναφέρθηκε επίσης και στο επιχειρηματικό σχέδιο που ετοιμάζει η ΔΕΗ για τη δημιουργία υποδομών υποδοχής data centers στη Δυτική Μακεδονία.

Σε πρώτη φάση το project προβλέπει την κάλυψη ενεργειακών αναγκών 300 MW και στη δεύτερη φάση 1 GW, σημείωσε ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφερειακή συνεργασία για την ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία κάτι που ταιριάζει με τους στόχους της ευρωατλαντικής συμμαχίας», κατέληξε ο κ. Στάσσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις