
Στα 51 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της Metlen η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά, καθώς, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ο Τομέας των Μετάλλων ενσωματώνει, μερικώς, τα οφέλη της πρόσφατης συμφωνίας με τη Rio Tinto σχετικά με την επένδυση για την επέκταση της παραγωγής αλουμίνας και της παραγωγής Γαλλίου.
Ταυτόχρονα η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της Εταιρείας, το οποίο δε συμπεριλαμβάνει στις σημερινές του εκτιμήσεις κερδοφορίας και Τιμής Στόχο.
Ως εκ τούτου, τα φώτα για την επόμενη ημέρα της Metlen πέφτουν στα τέλη Απριλίου και στο CMD που οργανώνει η Εταιρεία στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, το οποίο η αγορά αναμένει ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο σε επίπεδο valuation αναλυτών όσο και σε επίπεδο τοποθέτησης υφισταμένων αλλά και νέων επενδυτών.
Στο Λονδίνο, η Metlen θα αποκαλύψει την ενημερωμένη στρατηγική 2025-2028 που θα οδηγήσει στον φιλόδοξο στόχο των 2 δισ. ευρώ για τα EBITDA έως το 2028
Κομβική χρονιά
Μετά από ένα ακόμη έτος διαδοχικά βελτιωμένων αποτελεσμάτων, με τα EBITDA του 2024 να φθάνουν τα 1,08 δισ. ευρώ (+8% σε ετήσια βάση), το 2025 φαίνεται να είναι μια κομβική χρονιά για τη Metlen, με σημαντικές ανακοινώσεις στο CMD στις 28 Απριλίου, σύμφωνα με την Eurobank Equities.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Λονδίνο, η διοίκηση θα αποκαλύψει την ενημερωμένη στρατηγική 2025-2028 και θα περιγράψει τους οργανικούς οδηγούς που θα οδηγήσουν στον φιλόδοξο στόχο των 2 δισ. ευρώ για τα EBITDA έως το 2028 (CAGR: 17%). Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ποιότητα της κερδοφορίας, έχουν τροφοδοτήσει ένα ράλι στη μετοχή, μετά από μια περίοδο διαπραγμάτευσης περιορισμένου εύρους που παρέβλεπε το ισχυρό αναπτυξιακό προφίλ του Ομίλου.
Η Metlen ανακοίνωσε πρόσφατα μια επένδυση 295,5 εκατ. ευρώ στα Μέταλλα, με στόχο να διπλασιάσει σχεδόν την χωρητικότητά της σε βωξίτη
Η επέκταση στα Μέταλλα
Η Metlen ανακοίνωσε πρόσφατα μια επένδυση 295,5 εκατ. ευρώ στα Μέταλλα, με στόχο να διπλασιάσει σχεδόν την χωρητικότητά της σε βωξίτη, να αυξήσει την παραγωγή της σε αλουμίνα κατά 45% και να εισαγάγει την παραγωγή γαλλίου μέσω μιας νέας γραμμής 50MT.
Αυτή η επένδυση δεν ενέχει ρίσκο, λόγω της συμφωνίας με το Rio Tinto που εξασφαλίζει την προμήθεια του βωξίτη που απαιτείται για την αναβαθμισμένη παραγωγή αλουμίνας, διασφαλίζει τη δέσμευση και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ορυχείων βωξίτη της Metlen.
Κατά την Eurobank Equities το έργο θα αποφέρει πάνω από 80 εκατ. EBITDA από το 2028 και μετά, υποδηλώνοντας απόδοση επένδυσης >60%.
Οι προοπτικές ανάπτυξης του τμήματος μετάλλων υποστηρίζονται περαιτέρω από τις ισχυρότερες τιμές αλουμίνας/αλουμινίου, τα οφέλη της κάθετης ολοκλήρωσης και την αποδοτικότητα από την εσωτερική προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, με αποκορύφωμα το μερικό EBITDA CAGR 8% έως το 2028.


Latest News

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Οι 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε εταιρίες προκειμένου να εμπιστευθούν το Χρηματιστήριο και να εισαχθούν σε αυτό - Τι θα ισχύει για τα crypto

Αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Bλέπει» και πάλι τις 1.700 μονάδες
Ο τζίρος είναι στα 21,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια - Άνοδο 0,93% καταγράφει και ο FTSE 25
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Στην κορυφαία πεντάδα των αποδόσεων παγκοσμίως τον Μάρτιο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/xa5-600x399.jpg)
Στην πρώτη πεντάδα των αποδόσεων παγκοσμίως το ΧΑ τον Μάρτιο [γράφημα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Deutsche Bank για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Πόσο ρόλο έπαιξε η διόρθωση του δείκτη