Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το επίσημα λανσάρισμα της νέας ψηφιακής τράπεζας Snappi, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο όμιλος Πειραιώς.

Η neobank βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε φάση δοκιμών με στόχο μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο να ανοίξει τις ηλεκτρονικές της πύλες στο ελληνικό κοινό, αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής της για κινητές συσκευές.

Σύμφωνα με την CEO της Γκαμπριέλα Κίντερτ, κεντρικό στόχο του επιχειρησιακού της πλάνου αποτελεί η προσέλκυση 100.000 πελατών έως και το τέλος της εφετινής χρονιάς στην ελληνική αγορά.

Όπως είπε σε παρουσίαση προς τον Τύπο, η επέκτασή της σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά, εκτιμώντας πως μέχρι και το 2029 η Snappi θα δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον 3 ακόμη χώρες.

Με τον τρόπο αυτό, η ίδια πιστεύει ότι το πελατολόγιο της τράπεζας θα ξεπεράσει το 1 εκατ. χρήστες μέσα στην επόμενη τετραετία.

Σύμφωνα με τον κυρία Κίντερτ το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Snappi σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει καταθετικούς / αποταμιευτικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες πληρωμών, κάρτες και καταναλωτικά δάνεια της στιγμής (Buy Now – Pay Later).

Εμπλουτισμός προϊόντων

Μέσα στην επόμενη τριετία ωστόσο θα εμπλουτιστεί σημαντικά, τόσο με επενδυτικά προγράμματα, όσο και με στεγαστικά δάνεια, η αγορά των οποίων κατά την CEO της Snappi, έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Επιπλέον, θα υπάρξει συνεργασία με εταιρεία από τον ασφαλιστικό κλάδο για την παροχή σχετικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την κυρία Κίντερτ, οι γενιές Z και Y, οι ηλικίες δηλαδή έως και 44 ευρώ, θα αποτελέσουν το βασικό κορμό του πελατολογίου της τράπεζας.

Όπως είπε, η Snappi θέλει να καταστεί βασική τράπεζα σε αυτό το κοινό, προσφέροντας εξυπηρέτηση μόνο μέσω του m-banking, χωρίς τη λειτουργία φυσικών καταστημάτων.

Μέσα από τις λύσεις που θα αναπτύξει, πέραν των βασικών προϊόντων, τα οποία θα έχουν τη μορφή commodity, η neobank θα προσφέρει και άλλες υπηρεσίες που θα την καταστήσουν ανταγωνιστική.

Η ίδια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική ενδυνάμωση των πελατών της, με την παροχή εργαλείων και συμβουλών για τη βελτιστοποίηση των δαπανών και τη δημιουργία πλούτου.

Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στην εφετινή χρονιά θα λειτουργήσει το Snappi Hub, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνομιλούν δια ζώσης με στελέχη της τράπεζας για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Επιπλέον, το τηλεφωνικό της κέντρο θα λειτουργεί για υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.

Ως προς τις χρεώσεις, σημείωσε ότι θα είναι διαφανείς, αλλά και χαμηλές, χάρη στα μειωμένα έξοδα που συνεπάγεται το μοντέλο διανομής χωρίς καταστήματα.

Οι προοπτικές

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η προσέλκυση πελατών ηλικίας έως 45 ετών θα αποτελέσει τη μητέρα των μαχών τα επόμενα χρόνια.

Η διείσδυση των ξένων digital banks σε αυτό το κοινό είναι σημαντική αυτήν τη στιγμή, καθώς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1,5 εκατ. Έλληνες τις χρησιμοποιούν για βασικές τους συναλλαγές.

Μπορεί τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία των νεότερων να είναι δυσμενέστερα από όσους έχουν εισέλθει στην τελευταία 20ετία του εργασιακού τους βίου, οι προοπτικές παραγωγής εσόδων για τις τράπεζες ωστόσο είναι σημαντικές.

Κι αυτό όχι μόνο σε βάθος χρόνου, αλλά και άμεσα. Συγκεκριμένα:

Δάνεια

Παρά τις χαμηλές αποδοχές που κατά κανόνα λαμβάνουν οι νεότεροι εργαζόμενοι, έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Την ηλικία. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής ενός δανείου που θα λάβουν σε πολύ μεγάλο διάστημα, που μπορεί να φτάνει έως και τα 40 έτη.

Με τον τρόπο αυτό η δόση μειώνεται σημαντικά και συνεπακόλουθα αυξάνεται το χορηγούμενο ποσό.

Όταν λοιπόν οι πελάτες αυτοί αποφασίσουν να λάβουν δάνειο για την αγορά κατοικίας ή για την πραγματοποίηση μίας επένδυσης, ανάγκες που αργά ή γρήγορα για τους περισσότερους θα εμφανιστούν, οι τράπεζες θέλουν ήδη να τους έχουν στο πελατολόγιό τους, έχοντας τον πρώτο λόγο για τη χορήγηση.

Παράλληλα, οι νέοι δεν δείχνουν προτίμηση στις πιστωτικές κάρτες, αλλά προτιμούν να λαμβάνουν άμεσα δάνειο κατά την αγορά ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας. Υπάρχουν λοιπόν περιθώρια ενίσχυσης και των συγκεκριμένων εργασιών.

Τραπεζοασφαλιστικά

Η ζήτηση για ασφάλειες ζωής, υγείας, αλλά και ζημιών εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Ο λόγος γίνεται για μακροχρόνια στις περισσότερες περιπτώσεις προγράμματα, που εξασφαλίζουν μία σταθερή πηγή εισοδήματος για τις τράπεζες.

Το κόστος τους δε, είναι ανεκτό και μπορεί να αναληφθεί και από όσους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα.

Αποταμίευση/ επενδύσεις

Πρόκειται για ένα τομέα στον οποίο σίγουρα υστερούν οι παραδοσιακές τράπεζες, σε σχέση με τις fintechs, χάνοντας έσοδα καθώς ένα πολύ υψηλό ποσοστό των νέων ανθρώπων τις επιλέγουν για διαφόρου τύπου επενδύσεις.

Η ευκολία τοποθετήσεων σε χρηματοοικονομικά μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο αποτελεί το βασικό συγκριτικό τους πλεονέκτημα.

Σε αυτό το πεδίο οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να καλύψουν το χαμένο έδαφος, διευρύνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, κυρίως μέσω του m-banking.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Γιώργος Στάσσης: Επενδύσεις 5,8 έως 12 δισ. ευρώ από τη ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία
Επιχειρήσεις |

Πώς η Δυτική Μακεδονία θα γίνει Μπιλμπάο - Το σχέδιο Στάσση για επενδύσεις έως 12 δισ.

Ο Γιώργος Στάσσης, πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ, παρουσίασε από τον ΑΗΣ Καρδιάς σε ειδική εκδήλωση το σχέδιο της εταιρείας για να μετατραπεί η περιοχή σε πράσινο ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο