
Χωρίς αρνί φαίνεται ότι θα στρωθεί το φετινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, με το ελληνικό κατσίκι να αναμένεται να φτάσει στον καταναλωτή στην τιμή των 15 – 17 ευρώ το κιλό.
Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων Μυρτώ Λύκα, «ανρί φέτος δεν υπάρχει», κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την τιμή του για όσα λίγα ίσως διακινηθούν. Ο λόγος είναι ότι «σφάχτηκαν πάρα πολλά ζώα λόγω των ζωονόσων και ήδη έχουμε μεγάλη απώλεια πληθυσμού».
Όπως συμπλήρωσε η ίδια, υπάρχουν κτηνοτρόφοι που θα κρατήσουν πάρα πολλά αρνιά αυτήν την στιγμή για αντικατάσταση. Το Πάσχα είναι νωρίς και είναι ταυτόχρονα με το Καθολικό, η Ιταλία σηκώνει τα αρνιά στα 5-6 κιλά οπότε τα μικρά αρνιά έχουν φύγει. Ό,τι έχει μείνει στους σταύλους είτε είναι μικρό για σφάξιμο είτε δεν υπάρχει καθόλου».
Όσο για τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές, η κ. Λύκα είπε πως περιμένουν ότι «η τιμή για τους παραγωγούς θα φτάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα στα 10 – 11 ευρώ το κιλό. Στον καταναλωτή φαντάζομαι θα πάει στα 15 – 17 ευρώ», σημειώνει.
«Ό,τι έχει μείνει από αρνιά στους σταύλους είτε είναι μικρό για σφάξιμο είτε δεν υπάρχει καθόλου»
Την ίδια ώρα, προέτρεψε όσους έχουν χωριά και θα κάνουν Πάσχα εκεί να προτιμήσουν να προμηθευτούν το κρέας απευθείας από τον παραγωγό ώστε «να γλιτώσουν κάτι στην τιμή».
Επίσης, διευκρίνισε ότι το γεγονός ότι σφάχτηκαν πολλά αρνιά σημαίνει ότι ο καταναλωτής «πιθανόν αυτό που θα φάει δεν θα είναι ελληνικό» για να προσθέσει αμέσως μετά ότι το καλό φέτος είναι πως λόγω των ζωονόσων θεωρείται ότι δεν έρθουν ζωντανά αρνιά αλλά κατευθείαν σφαγμένα.
Και πρόσθεσε: «Οπότε θα υπάρχουν ήδη σφραγίδες πάνω και τουλάχιστον ο κόσμος θα ξέρει τι είναι αυτό που τρώει».
Σοκολατένια αυγά και τσουρέκια
«Ζεσταίνεται» σιγά σιγά η αγορά για το Πάσχα, με τους φούρνους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθώς προετοιμάζονται για τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά.
«Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για το Πάσχα, ο κόσμος έχει αρχίσει κάνει έρευνα αγοράς», λέει ο Δημήτρης Πατρώνας, υπεύθυνος καταστήματος. «Σε τιμές, κρατάμε ακριβώς τις ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια. Τα προϊόντα είναι χειροποίητα, υπάρχουν επιλογές για μικρούς και μεγάλους» προσθέτει ο ίδιος.
Όσο για την τιμή των αυγών, ο ίδιος διευκρινίζει ότι αυτό εξαρτάται από το βάρος και το μέγεθος του αυγού. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα πασχαλινά τσουρέκια, τα οποία διατίθενται σε πολλές γεύσεις και σχήματα.
Τέλος, σε παρόμοιες τιμές με πέρυσι αναμένεται να κινηθούν και οι πασχαλινές λαμπάδες. «Οι τιμές ξεκινούν από 15 ευρώ περίπου γιατί όλα τα στοιχεία είναι οικολογικά, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά και στηρίζουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες» αναφέρει ιδιοκτήτρια καταστήματος με πασχαλινά είδη.


Latest News

Κ. Μητσοτάκης: Να εκμεταλλευθούμε το παράθυρο των 90 ημερών στους δασμούς
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Delphi Economic Forum X αναφέρθηκε στους δασμούς και γιατί συμφέρει την Ελλάδα το ελεύθερο εμπόριο

ΟΤ Delphi Economic Forum X – H δεύτερη ημέρα με αποκλειστικές συνεντεύξεις και ειδήσεις
Ο ΟΤ δίνει το παρών στο Delphi Economic Forum X - Δείτε όλα όσα έγιναν τη δεύτερη ημέρα

Ανδριόπουλος (DIMAND): Σε 10 χρόνια θα λυθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της κατοικίας
«Το πρόβλημα της κατοικίας είναι ένα ζήτημα που επιλύεται αν συνεργαστούν όλοι, υποστήριξε ο Δ. Ανδριόπουλος της DIMAND

Πιερρακάκης: Δασμοί και ευρωπαϊκή άμυνα στο επίκεντρο των Eurogroup – ECOFIN
Στα άτυπα συμβούλια Eurogroup και ECOFIN, που θα πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία, θα λάβει μέρος ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Τσακλόγλου: «Να μην ξανακάνουμε τις γαλαντομίες που μας στοίχησαν πολύ»
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και πρ. υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάνος Τσακλόγλου, μίλησε στο ΟΤ Delphi Economic Forum X.

Ο Γιάννης Βρέντζος CEO της Alter Ego Media live στο Delphi Economic Forum X
Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο 10ο Φόρουμ των Δελφών με θέμα «Το Χρηματιστήριο ως πυλώνας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» - Συμμετέχουν οι CEO της Alter Ego Media, Γιάννης Βρέντζος, της Austriacard Holdings, Μανώλης Κόντος και της Optima Bank, Δημήτρης Κυπαρίσσης

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Χρίστος Δήμας: Έχουμε ένα πλάνο δύο ετών για τον σιδηρόδρομο
Στον ΟΤ στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X, μίλησε ο ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Δήμας

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Γιάννης Τσακίρης: Σε σωστή κατεύθυνση η ελληνική οικονομία – Ισχυρή απέναντι στις κρίσεις η Ευρώπη
Ο Γιάννης Τσακίρης αναφέρθηκε στο ρόλο της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση στρατιωτικών δαπανών μιλώντας στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Ο ΟΤ live δεύτερη ημέρα στο Delphi Economic Forum X
Ο ΟΤ με συνεντεύξεις, αναλύσεις και σχόλια μεταδίδει από το Delphi Economic Forum X όλα τα γεγονότα της 10ης Απριλίου

Ο ρόλος των μεταφορών και των logistics στη συνάντηση Κυρανάκη – Μπρατάκου
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκε στο επίκεντρο ο ρόλος των μεταφορών και των logistics ως στρατηγικών τομέων για την επιτάχυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη διασύνδεση της ελληνικής οικονομίας με τις διεθνείς αγορές