
Tην επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς ποσοστού 65% της Ευρώπη Ασφαλιστικής ανακοίνωσε η Ευρώπη Holdings στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ισχυρού ελληνικού ασφαλιστικού ομίλου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, η Ευρώπη Holdings θα προβεί στην απόκτηση και του υπολοίπου 35% των μετοχών της Ευρώπη Ασφαλιστικής.
Η συναλλαγή αυτή ενισχύει τον ρόλο της Ευρώπη Holdings ως επενδυτικού οχήματος του Ομίλου Intracom Holdings, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των ασφαλίσεων, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου και πολυδιάστατου ασφαλιστικού ομίλου που συνδυάζει καινοτομία, κεφαλαιακή ευρωστία και πελατοκεντρική προσέγγιση.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ευρώπη Holdings θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ενισχύοντας τη χρηματοδοτική της ευελιξία και δημιουργώντας τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της. Η αύξηση επιπλέον αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρησιακών στόχων της εταιρείας, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Ευρώπη Ασφαλιστικής.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Holdings κ. Σωκράτης Κόκκαλης, δήλωσε:
«Με την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστικής και την επερχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Ευρώπη Holdings μετασχηματίζεται σε έναν ισχυρό ελληνικό ασφαλιστικό πόλο. Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε νέες, καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες μας και ουσιαστική προστιθέμενη αξία στους επενδυτές μας, χτίζοντας πάνω σε αρχές αξιοπιστίας, διαφάνειας και τεχνολογικής προόδου.»
Αντίστοιχα, ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστικής, τόνισε:
«Η ένταξη της Ευρώπη Ασφαλιστικής στην οικογένεια της Ευρώπη Holdings και κατ’ επέκταση στη μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια του Ομίλου Intracom Holdings αποτελεί ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο για εμάς. Με σταθερά θεμέλια, στρατηγική καθοδήγηση και όραμα, προχωρούμε με αυτοπεποίθηση προς την επόμενη μέρα, ενισχύοντας το αποτύπωμά μας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.»


Latest News

Οι Έλληνες μαθητές πιο πρόθυμοι να ανακαλύψουν τα οφέλη της AI
Η έρευνα του Ιδρύματος Vodafone παρουσιάστηκε στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας

Η Edison υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση του 50% της συμμετοχής της στην ELPEDISON BV
Η τρέχουσα αξία της συναλλαγής, που εξακολουθεί να υπόκειται σε προσαρμογές, αντιστοιχεί περίπου σε 200 εκατ. ευρώ

Χρήστος Μεγάλου: Στρατηγικές συνεργασίες στο επίκεντρο της ανάπτυξης
Τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς για μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και ανθρωποκεντρική οικονομία, παρουσίασε ο Χρήστος Μεγάλου στο Delphi Economic Forum X

Τα 2+1 «όπλα» των εξαγωγέων για να αποφύγουν τους δασμούς – Tρέχουν για το παράθυρο των 90 ημερών
Με δυο ισχυρά επιχειρήματα και ένα κρυφό άσσος οι ελληνικές εξαγωγές επιχειρούν να αποφύγουν τους δασμούς – Οι κινήσεις στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Αλέξανδρος Διακόπουλος (ΕΑΒ): «Βίαιο το ξύπνημα της Ευρώπης για την αμυντική βιομηχανία»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X μίλησε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ

Τι ψάχνει ο Ταμβακάκης στην Megas Yeeros του Λούστα – Το παρασκήνιο του deal
Γιατί το EOS του Ταμβακάκη επενδύει στην Megas Yeeros – Πώς έγινε η προσέγγιση των δύο πλευρών - Τι λέει ο Νίκος Λούστας στον ΟΤ

Με 2,1 δισ. η ΔΕΗ «πρασινίζει» τη Δ. Μακεδονία – Στην πρώτη γραμμή και η RWE
Ο Όμιλος ΔΕΗ χτίζει συνολικά φωτοβολταϊκά 2,13 GW δίνοντας «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια σε 715.000 σπίτια κι επιχειρήσεις - Άλλα δύο έργα από τη συμμαχία με τη γερμανική RWE

Η Motor Oil με τη ΔΕΗ πατάνε το «κουμπί» για επενδύσεις 900 εκατ. σε φωτοβολταϊκά
Ο Πέτρος Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της Motor Oil μιλώντας στους αναλυτές έκανε γνωστή τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για τα φωτοβολταϊκά της Unagi στα οποία ο Όμιλος κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

ΟΤ Delphi Economic Forum X: Τι βλέπουν για τον εμπορικό πόλεμο 4 ελληνικοί όμιλοι
Τι είπαν ο Αλέξανδρος Εξάρχου (AKTOR) ο Γιώργος Μαργώνης (Παπαστράτος) ο Γιάννος Κοντόπουλος (AthexGroup) και ο Βασίλης Τσάιτας (HELLENiQ ENERGY)