Το παρών στο Delphi Economic Forum X από τις 9 μέχρι και τις 12 Απριλίου και δίνει φέτος ο Οικονομικός Ταχυδρόμος. Από τον χώρο του συνεδρίου μεταδίδει live όλες τις ειδήσεις και το παρασκήνιο από το μεγάλο οικονομικό συνέδριο. Η δημοσιογραφική ομάδα του ΟΤ από του Δελφούς δίνει το βήμα σε κορυφαίους εκπροσώπους του πολιτικού και οικονομικού πεδίου της χώρας που συμμετέχουν στο Delphi Economic Forum X.
Με συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας αλλά με σχόλια και αναλύσεις ο ΟΤ σας μεταφέρει τον παλμό των γεγονότων από το Delphi Economic Forum X.
Δείτε τι έγινε την πρώτη ημέρα
Το μήνυμα Γεραπετρίτη για το καλώδιο
Καλεσμένος του ΟΤ ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχει «παγώσει», και θα συνεχιστεί σε χρόνο τον οποίο συζητούμε και εξαρτάται από τα προγράμματα των δύο ηγετών και από τις συγκυρίες.
Ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε μάλιστα ότι όλοι οι πυλώνες αλλά και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης συνεχίζονται κανονικά.
Ερωτηθείς αν αναμένεται ένας θερμός Απρίλιος με αφορμή το καλώδιο, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι ότι όταν όλα μπλέκουν σε μία γεωπολιτική χοάνη, το μείγμα είναι εξαιρετικά θερμό στην κοινή γνώμη. Αλλά ο διάλογος μέχρι στιγμής έχει παράγει σημαντικά αποτελέσματα» είπε, αναφερόμενος στη σημαντική μείωση των μεταναστευτικών ροών, τον μηδενισμό των παραβιάσεων, αλλά και το καλύτερο διμερές εμπόριο.
«Υπάρχουν πάντα εντάσεις. Η γεωγραφία, αντί να μας ενώνει μας διχάζει» τόνισε και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ψυχραιμία. Το καλώδιο είναι ένα έργο που έχει εν μέρει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ και εντάσσεται στα κοινού ενδιαφέροντος. Πρόθεσή μας είναι να συνεχιστεί κανονικά η έρευνα και η πόντιση του καλωδίου».
Εξήγησε μάλιστα, ότι το έργο αυτό προστατεύεται από το διεθνές δίκαιο και δεν απαιτεί άδεια: «Το συγκεκριμένο έργο έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά […],. Ολόκληρη η Μεσόγειος είναι σπαρμένη από καλώδια. Το έργο δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από το διεθνές δίκαιο».
Θόδωρος Σκυλακάκης: Έρχεται βίαιη… πτώση τιμών στην ενέργεια
Οι μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, σε διεθνές επίπεδο, θα είναι «βίαιες» υπό το πρίσμα της δασμολογικής πολιτικής που ακολουθεί η νέα αμερικανική κυβέρνηση, είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X.
Παρόλα αυτά ο τομέας της ενέργειας από την άλλη πλευρά θα έχει βίαιη… πτώση τιμών, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη. «Στην Ελλάδα θα έχουμε το φαινόμενο του decoupling στην ενέργεια που αναμένεται να ξεκινήσει από την άνοιξη και θα έχουμε μείωση των τιμών για τα επόμενα 2 χρόνια», είπε αναφερόμενος στην αποσύνδεση των κερδών των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας από τις πωλήσεις.
Πλέον, η συζήτηση σε διεθνές επίπεδο θα φύγει από τον τομέα της ενέργειας, κατέληξε. Ωστόσο, η βαρύτερη κρίση είναι αυτή που έρχεται γιατί θα είναι δομική και θα διαρκέσει περίπου μία τετραετία, επισήμανε.
Χάρης Δούκας: «Χρειαζόμαστε υποδομές για να υποδεχτούμε 10 εκατ. τουρίστες»
«Η Αθήνα είναι πρώτος προορισμός σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα με σταθερότητα. Πέρυσι υποδεχτήκαμε 8 εκατ. ευρώ και φέτος ετοιμαζόμαστε για 10 εκατ. επισκέπτες», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας στον ΟΤ, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X.
«Για να υποστηρίξουμε το τουριστικό προϊόν μας, προχωρήσαμε σε μια μελέτη φέρουσας ικανότητας, προκειμένου να απελευθερώσουμε υπερκορεσμένες περιοχές, όπως στο Κέντρο, στο Κουκάκι, στο Μοναστηράκι, παγώνοντας τα Airbnb και δίνοντας τη δυνατότητα να ανακατευθύνουμε τους επισκέπτες σε άλλες περιοχές όπως η Ακαδημία Πλάτωνος και να rebrandάρουμε την Αθήνα», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ανάγκη για υποδομές
Για να πραγματοποιηθεί αυτό, απαιτούνται υποδομές, σύμφωνα με τον κ. Δούκα. «Υπάρχει πρόβλεψη για να καθαρίσουμε μια πόλη με 700.000 κατοίκους, ωστόσο για κάποιους μήνες έρχονται εκατομμύρια, οπότε πρέπει να κάνουμε προσαρμογές. Προμηθευτήκαμε μικρά οχήματα για να κινούνται σε μικρά στενά, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση υπόγειων κάδων, προσλάβαμε προσωπικό 300 άτομα με συμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια έχουν αξία».
Για το τρομακτικό πρόβλημα που αποτελεί το πάρκινγκ για την Αθήνα, εξήγησε ο κ. Δούκας πως «ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε με σοβαρότητα για ζώνες και ένα πλάνο με ελεγχόμενη στάθμευση για κατοίκους. Έχουμε τα περισσότερα αυτοκίνητα και ανά οικογένεια και σε κέντρο πόλης σε σχέση με ευρωπαϊκές πόλεις. Είναι δυνατόν όμως σε ώρες αιχμής να κυκλοφορούν τόσα αυτοκίνητα με ένα μόνο άτομο; Χρειάζεται εφαρμογή και έλεγχος να μην επιτρέπεται αυτό, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Κατρίνης: Πολλές επιχειρήσεις παραμένουν εκτός ρευστότητας
Αναφερόμενος στα της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Κατρίνης είπε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο πλαίσιο στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X, ότι σε επίπεδο δεικτών υπάρχει εξομάλυνση και θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.
Ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το οικονομικό μας μοντέλο, ενώ ελάχιστα έχουν αλλάξει στο παραγωγικό μας μοντέλο. «Στην πραγματική οικονομία υπάρχει επίσης σοβαρό πρόβλημα με πολλές επιχειρήσεις να παραμένουν εκτός ρευστότητας», είπε. «Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρξει στήριξη όλων αυτών, πρέπει να υπάρξει συμπεριληπτική πολιτική προς τους πολλούς», κατέληξε.
Καραμέρος: «Η κοινωνία ζητά πολιτικές συμμαχίες με τον ΣΥΡΙΖΑ»
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση μπαίνοντας σε αυτό το διεθνές σκηνικό αναταραχής που βιώνουμε αυτή την στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στον ΟΤ, στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X.
«Υπήρχε η δυνατότητα αυτή εδώ και τόσα χρόνια, με ρυθμιζόμενο το χρέος και με δύο πακέτα στήριξης, χωρίς να εμφανίζονται και πάλι διευρυμένες οι ανισότητες στην κοινωνία, σύμφωνα και με τους δείκτες που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ως προς το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη», σημείωσε ο κ. Καραμέρος.
«Σε μια χώρα που είναι ουραγός, δεν μπορεί να ευημερεί η κοινωνία. Υπήρξε μια ανισομερής κατανομή της ανάπτυξης – είδαμε πως πήγε καλά το χρηματιστήριο, επενδύσεις έγιναν, ωστόσο δεν υπήρξε διαβούλευση για το πού θα κατευθυνθούν ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επικαλούμενος ενδεικτικά το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ρουμανίας με τους σιδηρόδρομους, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα άντλησε μόλις το 0,7% σε ένα εμβληματικό θέμα όπως των μεταφορών και το θέμα των Τεμπών.
Αθανάσιος Πλατιάς: «Βρισκόμαστε σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο»
Για τη λογική που υπάρχει πίσω από το γεωπολιτικό χάος και τη ρευστότητα της περιόδου αυτής, μίλησε ο ομότιμος καθηγητής Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, Αθανάσιος Πλατιάς, στον OT στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X.
«Βρισκόμαστε σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο», τόνισε ο κ. Πλατιάς, «όπου υπάρχουν δύο πόλοι -αμερικανικός και κινεζικός- που ανταγωνίζονται διαρκώς. Και μάλιστα είναι περισσότερο εντατικός από τον πρώτο Ψυχρό Πόλεμο, επειδή τώρα οι οικονομίες είναι συνδεδεμένες λόγω των αλυσίδων εφοδιασμού».
«Ενώ ο πρώτος διεξαγόταν στην ξηρά, τώρα ο δεύτερος έχει μεταφερθεί στη θάλασσα και προκαλεί μια γεωδυναμική αναδιάταξη, με την έμφαση να δίνεται σε ΗΠΑ και Κίνα και έναν ανταγωνισμό που παίρνει πολλές διαστάσεις. Για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται να υπάρξει απαγκίστωση, κάτι που είναι επώδυνο», σχολίασε ο κ. Πλατιάς.
Κώστας Καρτάλης: Αν δεν υπήρχαν ΑΠΕ η τιμή κιλοβατώρας θα ήταν υπερδιπλάσια.
Αν δεν υπήρχε η εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, η τιμή της κιλοβατώρας θα ήταν υπερδιπλάσια. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κώστας Καρτάλης, καθηγητής φυσικής, περιβάλλοντος και κλίματος στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΟΤ στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X.
Ξεκινώντας τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο του ΟΤ, Γιάννης Αγουρίδη, ο κ. Καρτάλης υπογράμμισε ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση προς καθαρές μορφές ενέργειας, καθώς στέλνει μήνυμα μια χώρα με μεγάλη δυνατότητα να αντιδράσει και να περιορίσει το πρόβλημα. Αυτή η χώρα, σήμερα, παίρνει απόσταση από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, και αποδυναμώνει τον ΟΗΕ στη λήψη αποφάσεων.
Οι συνέπειες δεν έχουν φανεί ακόμη σε όλη τους τη διάσταση, αλλά θα φανούν συν των χρόνω, είπε ο καθηγητής.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ σε υποδομές καθαρής ενέργειας δεν μπορεί να πάνε χαμένες και ότισ ταδιακά θα αποσαφηνιστεί η στάση των ΗΠΑ, που, ξεκάθαρα στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι αρνητική.
Ινώ Αφεντούλη: Πολυεθνική λύση για την ανατολική Μεσόγειο
Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή μεγάλων ανακατατάξεων, ο εμπορικός πόλεμος είναι μια μορφή πολέμου, τόνισε μεταξύ άλλων η Ινώ Αφεντούλη, εκτελεστική διευθύντρια του ΙΔΙΣ, μιλώντας στον ΟΤ στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X, και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να σχεδιαστεί η ευρωπαϊκή στρατηγική.
Η κ. Αφεντούλη ερωτηθείσα σχετικά με την κατάσταση στο εσωτερικό ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι στο γεωπολιτικό πεδίο υπάρχει ένα μονομερής ανταγωνισμός από αμερικανικής πλευράς: Σε μια συμμαχία, χώρες όπως ο Καναδάς και η Δανία, είναι χώρες που ανοικτά απειλούνται με ένα είδος προσάρτησης των εδαφών τους, εξηγεί και υπογραμμίζει ότι το ΝΑΤΟ έχει στόχο γενεσιουργό την αποτροπή συγκρούσεων μεταξύ των μελών του.
«Αν αυτές οι απειλές υλοποιηθούν τότε θα τιναχθεί στον αέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει ότι διατηρεί την αισιοδοξία της μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο τέλος του Ιουνίου.
«Εκεί θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη. Θα υπάρξει κάποια δήλωση προθέσεων από πλευράς των ΗΠΑ» είπε, προσθέτοντας ότι »ευτυχώς προς το παρόν το ΝΑΤΟ έχει μείνει απέξω από τη ρητορική που εκπορεύεται από τον Λευκό Οίκο.
Τάχθηκε παράλληλα υπέρ μίας πολυεθνικής λύσης για την ανατολική Μεσόγειο: «Πρέπει να οριοθετηθούν οι ΑΟΖ πολλών χωρών στην περιοχή. Είναι μεταξύ πολλών χωρών που πρέπει να γίνει η συζήτηση», ανέφερε,
Τάσος Γιαννίτσης: Η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από την κρίση
Ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται και πετάει στα σκουπίδια διεθνείς πρακτικές και αυτό που κάνει έχει μια επίδραση προς τα κάτω, διαχέεται, που σημαίνει και έλλειψη εμπιστοσύνης και βεβαιότητας, αλλά και το ενδεχόμενο να πουν και άλλοι ηγέτες χωρών ότι «αφού το κάνει η Αμερική, γιατί όχι κι εγώ». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, Ομ. Καθ. Οικονομικών ΕΚΠΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μιλώντας στον ΟΤ στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη εικόνα στο παγκόσμio σύστημα δεν είναι μόνοι οι δασμοί, είναι μια απίστευτη ανατροπή θεσμικών καταστάσεων, πολιτικών, συμμαχιών, τρόπου οργάνωσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικά σε ό, τι αφορά τους δασμούς, ο καθηγητής εκτιμά ότι «είμαστε σε μια φάση διαπραγματευτική. Ο Τραμπ νομίζει ότι θα περάσουν έτσι οι δασμοί. Φυσικά θα υπάρχει αντίλογος και υπάρχει ήδη. Αυτό θα καταλήξει κάπου. Κανείς δεν θα πάει σε σκληρή σύγκρουση. Όμως, μια ισχυρή σύγκρουση είναι ικανή να δημιουργήσει προβλήματα και στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία».
Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του ΟΤ πώς πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα σε ό, τι καινούργιο φέρνουν οι καιροί που διανύουμε, ο κ. Γιαννίτσης ήταν κατηγορηματικός: «Δίνοντας έμφαση σε κάτι που δεν έχει δώσει έμφαση [η χώρα] για όλα τα χρόνια μετά την οικονομική κρίση. Και αυτό είναι οι επενδύσεις», οι οποίες, όπως τόνισε, αυξάνονται, μεν, από ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, δε. «Είναι το τελευταίο στην ΕΕ και παρασάγκας χαμηλότερο από αυτό που είχαμε πριν την κρίση ως ποσοστό του ΑΕΠ».
«Τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι ανεπαρκή. Αν τα μετρήσουμε με άλλες χώρες είμαστε πολύ πίσω. Ας δούμε τι έγινε στην Ισπανία και στην Πορτογαλία που ήταν επίσης σε κρίση. Εμείς ό, τι και να λένε ακόμη δεν έχουμε βγει από την κρίση. Πολλά μεγέθη μας είνμαι πολύ χαμηλότερα από ό, τι το 2008- 2009. Είμαστε ακόμη πίσω», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννίτσης.
Γιάννης Χατζής: Δύσκολο να αλλάξει η στρατηγική μεσούσης της σεζόν
Μιλώντας στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Γιάννης Χατζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) αναφέρθηκε στο θέμα της επιβολής των δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο κ. Χατζής δήλωσε ότι η επιβολή των δασμών, θα αυξήσει τον πληθωρισμό και θα μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Αμερικανών, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι δαπάνες τους. Όσον αφορά την Ευρώπη όμως, ο κ. Χατζής είπε ότι είναι αισιόδοξος και θεωρεί ότι «δεν θα δούμε άμεσες επιπτώσεις στη χώρα μας».
Στην ερώτηση αν θα αλλάξει στρατηγική ο τουρισμός, ο κ. Χατζής είπε ότι βρισκόμαστε σχεδόν εν μέσω της σεζόν «οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά». Ο τουρισμός όμως, πρόσθεσε, είναι από τους βασικούς τομείς της οικονομίας και «πρέπει να κρατήσουμε την ποιότητα ψηλά, ώστε οι τουρίστες να επιλέγουν Ελλάδα».
Όσον αφορά τη φορολογία, ο κ. Χατζής είπε ότι οι ξενοδόχοι έχουν το υψηλότερο ΦΠΑ διαμονής στην Ευρώπη, λέγοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το μειώσει – «υπήρξε δέσμευση να πάει στο 11% αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα».
Πρόσθεσε ότι τα ξενοδοχεία έχουν άμεσα έσοδα 11,5 δισ. αλλά η χώρα έχει την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση στην τιμή στη Μεσόγειο. «Δυστυχώς, η τιμή κάνει την διαφορά». Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ αλλά το ποσό δεν φθάνει, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση.


Latest News

Αναγκαία η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα των δασμών για ΕΕ και ΗΠΑ, λέει ο Πιερρακάκης
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτεί την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της

ΟΤ Delphi Economic Forum X – H τέταρτη ημέρα με αποκλειστικές συνεντεύξεις και ειδήσεις
Ο ΟΤ έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum X - Δείτε όλα όσα έγιναν την τέταρτη και τελευταία ημέρα του φόρουμ

Πιερρακάκης από ECOFIN: «Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ»
«Η Ελλάδα υποστηρίζει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των μελών της ΕΕ - Χαιρετίζουμε την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής»

OT Delphi Economic Forum X- Ζαχαράκη: «Οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας»
Για τις πανελλήνιες εξετάσεις, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μίλησε - μεταξύ άλλων - η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

OT Delphi Economic Forum X-Χριστόδουλος Τοψίδης: Ιδιαίτερη η ανάγκη αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης
Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα Logistics της Περιφέρειας, μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X

Delphi Economic Forum X – Θεοδωρικάκος: Επιταχύνουμε τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο «Delphi Economic Forum X»

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Παύλος Μαρινάκης: «Βελτιωμένη η κατάσταση στη χώρα μας- Υπάρχουν όμως πολλές προκλήσεις»
Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, συζήτησαν πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες στο Delphi Economic Forum X

O OT live τέταρτη ημέρα στο Delphi Economic Forum X
Με συνεντεύξεις, αναλύσεις και σχόλια ο ΟΤ μεταδίδει από το Delphi Economic Forum X όλες τις εξελίξεις της 12ης Απριλίου

Ο χάρτης πληρωμών για επιδόματα έως τις 17 Απριλίου - Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις
Αναλυτικά οι ημερομηνίες για επιδόματα ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ καθώς και συντάξεις