
O οίκος μόδας Prada συμφώνησε να εξαγοράσει τον οίκο Versace έναντι 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά σε μια συμφωνία με στόχο την ενίσχυση της θέσης της ως ο μεγαλύτερος όμιλος μόδας της Ιταλίας.
Η μιλανέζικη εταιρεία, που ελέγχεται από την δισεκατομμυριούχο σχεδιάστρια μόδας Miuccia Prada και τον σύζυγό της Patrizio Bertelli, αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη. Το Bloomberg News ανέφερε στις 2 Μαρτίου ότι η Prada ήταν κοντά σε συμφωνία για την αγορά του οίκου Versace από την Capri Holdings Ltd., η οποία πλήρωσε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το brand το 2018.
Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τη δασμολογική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η αγορά, η μεγαλύτερη στην 112χρονη ιστορία της Prada, επιστρέφει τη Versace στην ιταλική ιδιοκτησία και θα μπορούσε να φέρει την Prada σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστεί μεγαλύτερους ανταγωνιστές πολυτελείας όπως η LVMH και η Kering SA. Η συμφωνία δίνει επίσης στoν οίκο Versace μια ευκαιρία για την ανάκαμψη που η Capri δεν κατάφερε να προσφέρει.
Συμφωνία Prada – Versace παρά τον «πόλεμο» δασμών
Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τη δασμολογική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η Prada διαπραγματευόταν επί μήνες για να αγοράσει τον οίκο μόδας που ίδρυσε ο Gianni Versace τη δεκαετία του 1970 και είναι γνωστός για τα φανταχτερά, έτοιμα σχέδιά του.
«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον οίκο Versace στον όμιλό μας, όπως και για το ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μια εταιρία με την οποία συμμεριζόμαστε τη σταθερή προσήλωση προς τη δημιουργικότητα, τη φροντίδα των προϊόντων και μια ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αδιάλειπτα την παρακαταθήκη του Versace», τόνισε ο Πατρίτσιο Μπερτέλι, πρόεδρος του ομίλου Prada.


Latest News

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%

Κίνα για δασμούς: «Δεν θα πέσει δα και ο ουρανός να μας πλακώσει»
Η Κίνα δεν τρομάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και βασίζεται στην «τεράστια εσωτερική αγορά» των 1,4 δισ. καταναλωτών

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές