Πιστό στο ραντεβού του, άνοιξε σήμερα, 10 Απριλίου, τις πόρτες του το giga Zara στο ανακαινισμένο κτίριο του Μινιόν, σηματοδοτώντας την επιστροφή του ιστορικού πολυκαταστήματος 27 χρόνια μετά το οριστικό του κλείσιμο, αλλά και την παρουσίαση του νέου concept της ισπανικής αλυσίδας.

Και έκανε το ντεμπούτο του, ακριβώς την ημέρα που είχε ανακοινώσει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO της Dimand, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών πριν από λίγες ημέρες, υπογραμμίζοντας την στενή σχέση που υπάρχει με τη Zara.

Το Zara Minion, όπως ονομάζεται και επισήμως, συνδυάζει -για πρώτη φορά στην ιστορία του brand- το λογότυπο της αλυσίδας με το διαχρονικό logo του Μινιόν, που ήταν πασίγνωστο στους Έλληνες καταναλωτές για δεκαετίες, αποτυπώνοντας το συνδυασμό τη ιστορίας και της εξέλιξης.

Το νέο κατάστημα Zara Minion, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ., αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος)

Από περίπτερο, πολυκατάστημα

Από το 1934, όταν ο Γιάννης Γεωργακάς άνοιξε ένα μικρό περίπτερο πουλώντας καπνικά είδη, μέχρι τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, το Μινιόν αποτέλεσε το πολυκατάστημα που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για όλους τους Έλληνες: υποδεχόταν 1 εκατ. πελάτες κάθε χρόνο, είχε κυλυόμενες σκάλες και αυτόματα ταμεία.

Στις 19 Δεκεμβρίου 1980, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ξέσπασε πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το πολυκατάστημα και παρά τις επίμονες προσπάθειες για την επαναφορά του τα επόμενα χρόνια, το Μινιόν έκλεισε τις πόρτες του οριστικά το 1998.

Τότε πέρασε στην Elmec Sports της οικογένειας Φάις, με στόχο να ανακαινίσει το κτίριο και να λειτουργήσει ξανά ως κατάστημα. Με την πώληση της Elmec στον όμιλο Folli Follie, όμως, το κατάστημα μπήκε σε περιπέτειες οι οποίες επιλύθηκαν όταν το διάστημα 2021-2022, η Dimand A.E. ανέλαβε να το αναβιώσει.

Γιατί ξεχωρίζει το Zara Minion

Το ακίνητο του Μινιόν, συνολικής επιφανείας 18.580 τ.μ., αποτελείται από τα κτήρια Α και ΒΓΔΕ επί των οδών Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου. Οι γραφειακοί χώροι εμβαδού 7.700 τ.μ. καταλαμβάνουν τους υψηλότερους ορόφους των κτιρίων ΒΓΔΕ του Μινιόν, από τον 3ο έως τον 7ο -όπου και έχει μισθώσει γραφεία η ΔΕΗ-, ενώ στο κτίριο Α, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου, σε δεύτερο χρόνο θα αναπτυχθεί το οικιστικό project με τη δημιουργία 36-40 διαμερισμάτων εμβαδού κυρίως 65-90 τ.μ., ενώ θα διαμορφωθούν και τέσσερα μεγαλύτερα ακίνητα των 120 τ.μ.

Το νέο κατάστημα Zara Minion, συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ., αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος).

Σε αντίθεση με το Zara flagship store στον Πύργο του Πειραιά δεν θα διαθέτει τμήμα με είδη σπιτιού, αλλά θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα και αξεσουάρ.

Τα υπόλοιπα καταστήματα και τα HQ

Με το συγκεκριμένο opening του Zara Minion, το project Μινιόν για την εταιρεία Dimand με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, μετατόπισε με μεγαλύτερη επισημότητα το εμπορικό ενδιαφέρον από τις κλασικές πιάστες σε μια ανερχόμενη γειτονιά, που συνορεύει με τον πόλο της Ομόνοιας και των ξενοδοχείων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να υπάρξει και μια αναδιάταξη των υπάρχοντων καταστημάτων Zara σε όμορες οδούς.

Εξάλλου, η ITX Ελλάς, η θυγατρική του ισπανικού κολοσσού μόδας στην ελληνική αγορά, με επικεφαλής τον Ηλία Μάλαμα, μίσθωσε και γραφειακές εγκαταστάσεις στον 3ο και στον 4ο όροφο, δημιουργώντας εκεί το νέο της «στρατηγείο», σε ελάχιστη απόσταση από τα HQ που διατηρούσε μέχρι πρότινος στην Σταδίου 59.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικές εξαγωγές: Τα 2+1 «όπλα» για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ – Ο ρόλος της ομογένειας
Επιχειρήσεις |

Τα 2+1 «όπλα» των εξαγωγέων για να αποφύγουν τους δασμούς – Tρέχουν για το παράθυρο των 90 ημερών

Με δυο ισχυρά επιχειρήματα και ένα κρυφό άσσος οι ελληνικές εξαγωγές επιχειρούν να αποφύγουν τους δασμούς – Οι κινήσεις στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο

Motor Oil: Πατάει το «κουμπί» με ΔΕΗ για επένδυση 900 εκατ. ευρώ στα φωτοβολταϊκά 1,6 GW της Unagi
Επιχειρήσεις |

Η Motor Oil με τη ΔΕΗ πατάνε το «κουμπί» για επενδύσεις 900 εκατ. σε φωτοβολταϊκά

Ο Πέτρος Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της Motor Oil μιλώντας στους αναλυτές έκανε γνωστή τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για τα φωτοβολταϊκά της Unagi στα οποία ο Όμιλος κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%