Στις σημαντικές  προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης και πώς αυτή μπορεί να διαμορφώσει την οικονομία και την εργασία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Alwin Graylin, Technology Executive και συγγραφέας, μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum X.

«Αν κοιτάξετε πίσω στην ιστορία, ουσιαστικά όλες οι τεχνολογίες μας έχουν κάνει πιο αποτελεσματικούς. Αλλά πριν η τεχνολογία λειτουργούσε πάντα ως εργαλείο όπου ένας άνθρωπος χειρίζεται ένα εργαλείο και κάνει κάτι καλύτερα και γρηγορότερα. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να βγάλει πραγματικά τον άνθρωπο από κάποιες δυσκολίες, έτσι ώστε για ορισμένες εργασίες θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε μια ανθρώπινη εργασία με μια μηχανή ή ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και με αυτόν τον τρόπο θα δουλεύαμε ουσιαστικά λιγότερο επειδή μεγάλο μέρος της δουλειάς μας μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από μια τεχνητή νοημοσύνη», υπογράμμισε.

Η πραγματική απειλή

Ο Alwin Graylin, ανέφερε ότι αυτό αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλη πίεση σε ολόκληρο το οικονομικό σύστημα, επειδή η οικονομία μας γενικά τα τελευταία 200-300 χρόνια έχει να κάνει με την αξία δημιουργίας εργασίας. Και αυτή η αξία της εργασίας είναι αυτή που κινεί την οικονομία μας. «Και αυτός είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούμε εισόδημα και επιτρέπουμε στους ανθρώπους να είναι σε θέση να επιβιώσουν και να θρέψουν τις οικογένειές τους», τόνισε.

Εν συνεχεία ανέλυσε τις προκλήσεις και τις ανησυχίες που ανακύπτουν, αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις για να βοηθήσουν, προσθέτοντας ότι η «μετάβαση στην τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι ομαλή»

Ερωτηθείς αν αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι η απειλή για τη δημοκρατία είναι τόσο μεγάλο ζήτημα τώρα όσο η απειλή της χειραγώγησης, η απειλή του εξαναγκασμού, που μπορεί να μας κάνει να θέλουμε να αγοράσουμε κάτι. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί πραγματική απειλή. Νομίζω ότι αυτό θα είναι πραγματικά ένα μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά τους διαφημιστές που θα σας καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο λόγω του ψηφιακού σας αποτυπώματος παντού στον κόσμο που θα ξέρει τι σας αρέσει, πώς παίρνετε αποφάσεις, ποια είναι η οικογένειά σας, τι είδους. Και θα μπορεί να δημιουργήσει 1 προς 1 προσαρμοσμένα μηνύματα σε ένα άτομο για να τον αναγκάσει να αγοράσει πράγματα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Αγορά PC: Είσοδος στο 2025 με το βλέμμα στους δασμούς – Τι δείχνουν οι μετρήσεις IDC και Canalys
Τεχνολογία |

Η αγορά PC «μπαίνει» στο 2025 με ισχυρά αποτελέσματα αλλά με το βλέμμα στους δασμούς

Η αγορά PC έχει αρκετούς αντίθετους ανέμους, οι οποίοι δημιουργούν δύσκολες προοπτικές και δύσκολο προγραμματισμό, φαίνεται να συμφωνούν οι εταιρείες ερευνών IDC και Canalys