Τη διαβεβαίωση ότι ο Όμιλος AKTOR αλλά και η Attica Bank δεν επηρεάζονται από τον εμπορικό πόλεμο που μόλις ξεκίνησε… έδωσε ο Αλέξανδρος Εξάρχου μιλώντας στο ΟΤ Delphi Economic Forum X.

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου ένας εκ των μεγαλομετόχων της AKTOR και της Attica Bank μίλησε στον ΟΤ και ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα της ισχυρής κεφαλαιακής θέσης που έχουν αποκτήσει οι δύο εισηγμένες μετά τις γενναίες τοποθετήσεις κεφαλαίων αλλά και τα επιχειρησιακά σχέδια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

«Ψυχραιμία μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο»

Ο πρόεδρος και CEO του Ομίλου AKTOR απαντώντας σε ερώτηση του ΟΤ σημείωσε ότι «η οικονομία είναι ρυθμοί, είναι ψυχολογία παρά αριθμοί. Άρα το κλίμα με την εκατέρωθεν ανακοίνωση δασμών δημιουργεί μία αρνητική αντίληψη».

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία υπογράμμισε: «Η ελληνική οικονομία είχε φτάσει στο απώγειο. Το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών ήταν μεγάλο. Και το ενδιαφέρον αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει αναστραφεί, απ’ όσο γνωρίζω. Βέβαια«, συνέχισε, «οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία προκαλούν αβεβαιότητα. Περισσότερο το κλίμα εχθρότητος είναι που επηρεάζει παρά οι αριθμοί».

Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου με την απεξάρτηση από τις κατασκευές γίνεται για να έχουμε τα αναγκαία όπλα απέναντι σε δύσκολες συνθήκες

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου εμφανίστηκε συγκρατημένος ως προς το μέλλον: «Βέβαια, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί το κλίμα να αναστραφεί μπορεί και να αναστραφεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Μένει», συμπλήρωσε, «να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τελικές αποφάσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Μέχρι τότε χρειάζεται ψυχραιμία», συνέστησε ο επιχειρηματίας.

Το μέλλον του Ομίλου AKTOR

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου μίλησε και για το μέλλον του Ομίλου εταιρειών AKTOR αλλά και για πιθανές επιπτώσεις από τους δασμούς και συνολικά τον εμπορικό πόλεμο: «Ο Όμιλος AKTOR βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης του μετασχηματισμού. Προσπαθούμε να απεξαρτοποιηθούμε από τις κατασκευές με επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ύψους 2 δισ. ευρώ, 600 εκατ. ευρώ στα ακίνητα, ενώ είμαστε και σε συζητήσεις με την Ελλάκτωρ για την εξαγορά του τομέα Παραχωρήσεων της εταιρείας».

Η Attica Bank είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη και διαθέτει ισχύρη οικονομική θέση. Είναι πλέον η πέμπτη τράπεζα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO, όλα αυτά γίνονται ώστε να θωρακιστεί ο όμιλος: «Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου με την απεξάρτηση από τις κατασκευές γίνεται για να έχουμε τα αναγκαία όπλα απέναντι σε δύσκολες συνθήκες», εξήγησε και συνέχισε κατηγορηματικά: «Οι δασμοί δεν θα επηρεάσουν τις δραστηριότητες μας ή θα επηρεάσουν πολύ λίγο. Εμείς δεν αναστέλλουμε τις επενδύσεις μας όπως επίσης δεν αναστέλλουν και τη συμμετοχή τους τα ξένα funds».

Βέβαια ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνάρτησε πιθανές επιπτώσεις και με το ενδεχόμενο μίας αρνητικής μεταβολής συνολικά της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ισχυρή η Attica Bank

Ο Αλέξανδρος Εξάρχου ρωτήθηκε από τον ΟΤ και για το μέλλον της Attica Bank: «Ευτυχώς, ολοκληρώσαμε τον μετασχηματισμό της τράπεζας πριν συμβούν τα γεγονότα στην οικονομία που βιώνουμε τώρα», ήταν η αρχική του αντίδραση για να συνεχίσει: «Η Attica Bank είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη και διαθέτει ισχύρη οικονομική θέση. Είναι πλέον η πέμπτη τράπεζα στην Ελλάδα. Η Attica Bank δεν θα επηρεαστεί ή θα επηρεαστεί πολύ λίγο από τους δασμούς», κατέληξε ο κ. Εξάρχου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Ελληνικές εξαγωγές: Τα 2+1 «όπλα» για να αποφύγουν τους δασμούς Τραμπ – Ο ρόλος της ομογένειας
Επιχειρήσεις |

Τα 2+1 «όπλα» των εξαγωγέων για να αποφύγουν τους δασμούς – Tρέχουν για το παράθυρο των 90 ημερών

Με δυο ισχυρά επιχειρήματα και ένα κρυφό άσσος οι ελληνικές εξαγωγές επιχειρούν να αποφύγουν τους δασμούς – Οι κινήσεις στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο

Motor Oil: Πατάει το «κουμπί» με ΔΕΗ για επένδυση 900 εκατ. ευρώ στα φωτοβολταϊκά 1,6 GW της Unagi
Επιχειρήσεις |

Η Motor Oil με τη ΔΕΗ πατάνε το «κουμπί» για επενδύσεις 900 εκατ. σε φωτοβολταϊκά

Ο Πέτρος Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της Motor Oil μιλώντας στους αναλυτές έκανε γνωστή τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για τα φωτοβολταϊκά της Unagi στα οποία ο Όμιλος κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%