
Η Edison ανακοινώνει ότι υπέγραψε τη συμφωνία για την πώληση στην Helleniq Energy Holdings S.A. του 50% της συμμετοχής της στην ELPEDISON BV, εταιρεία ολλανδικού δικαίου που κατέχει το σύνολο του κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας Elpedison SA (ELPEDISON).
Η υπογραφή της παρούσας συμφωνίας ακολουθεί το Term Sheet που συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών βάσει του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Edison, που συνήλθε στις 6 Δεκεμβρίου 2024, ενέκρινε τη συναλλαγή επιβεβαιώνοντας την απόφαση για τερματισμό της κοινοπραξίας 50/50 στην ELPEDISON μετά από 15 και πλέον χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας.
Η τρέχουσα αξία της συναλλαγής, που εξακολουθεί να υπόκειται σε προσαρμογές σχετιζόμενες με τα Earn-Out και τις συμβατικά συμφωνημένες αποζημιώσεις, είναι συνεπής με την αποτίμηση που έχει ήδη ανακοινωθεί και αντιστοιχεί περίπου σε 200 εκατ. ευρώ για το 50% των equity (περίπου 540 εκατ. ευρώ για το 100% του Enterprise Value).
Το κλείσιμο της συναλλαγής και η μεταβίβαση της συμμετοχής υπόκεινται στην εκπλήρωση ορισμένων κανονιστικών όρων που ορίζονται στη συμφωνία και αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2025.
Έγκριση
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι εντός του δεύτερου τριμήνου η συμφωνία για την εξαγορά αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών. Δηλαδή θα εξετάσουν τις πιθανές επιπτώσεις στην αγορά προκειμένου να ανάψουν το «πράσινο» φως.
Η έγκριση της συναλλαγής και από τις ρυθμιστικές αρχές, οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες, και τις αποφάσεις για την μετονομασία της HELLENiQ ENERGY. Το rebranding και το νέο στρατηγικό σχέδιο αναμένεται να γίνουν γνωστά στο τρίτο τρίμηνο του 2025.


Latest News

Οι Έλληνες μαθητές πιο πρόθυμοι να ανακαλύψουν τα οφέλη της AI
Η έρευνα του Ιδρύματος Vodafone παρουσιάστηκε στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας

Χρήστος Μεγάλου: Στρατηγικές συνεργασίες στο επίκεντρο της ανάπτυξης
Τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς για μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και ανθρωποκεντρική οικονομία, παρουσίασε ο Χρήστος Μεγάλου στο Delphi Economic Forum X

Τα 2+1 «όπλα» των εξαγωγέων για να αποφύγουν τους δασμούς – Tρέχουν για το παράθυρο των 90 ημερών
Με δυο ισχυρά επιχειρήματα και ένα κρυφό άσσος οι ελληνικές εξαγωγές επιχειρούν να αποφύγουν τους δασμούς – Οι κινήσεις στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο

ΟΤ Delphi Economic Forum X - Αλέξανδρος Διακόπουλος (ΕΑΒ): «Βίαιο το ξύπνημα της Ευρώπης για την αμυντική βιομηχανία»
Στο ΟΤ Delphi Economic Forum X μίλησε ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ

Τι ψάχνει ο Ταμβακάκης στην Megas Yeeros του Λούστα – Το παρασκήνιο του deal
Γιατί το EOS του Ταμβακάκη επενδύει στην Megas Yeeros – Πώς έγινε η προσέγγιση των δύο πλευρών - Τι λέει ο Νίκος Λούστας στον ΟΤ

Με 2,1 δισ. η ΔΕΗ «πρασινίζει» τη Δ. Μακεδονία – Στην πρώτη γραμμή και η RWE
Ο Όμιλος ΔΕΗ χτίζει συνολικά φωτοβολταϊκά 2,13 GW δίνοντας «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια σε 715.000 σπίτια κι επιχειρήσεις - Άλλα δύο έργα από τη συμμαχία με τη γερμανική RWE

Η Motor Oil με τη ΔΕΗ πατάνε το «κουμπί» για επενδύσεις 900 εκατ. σε φωτοβολταϊκά
Ο Πέτρος Τζαννετάκης αναπληρωτής CEO της Motor Oil μιλώντας στους αναλυτές έκανε γνωστή τη λήψη της επενδυτικής απόφασης για τα φωτοβολταϊκά της Unagi στα οποία ο Όμιλος κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

ΟΤ Delphi Economic Forum X: Τι βλέπουν για τον εμπορικό πόλεμο 4 ελληνικοί όμιλοι
Τι είπαν ο Αλέξανδρος Εξάρχου (AKTOR) ο Γιώργος Μαργώνης (Παπαστράτος) ο Γιάννος Κοντόπουλος (AthexGroup) και ο Βασίλης Τσάιτας (HELLENiQ ENERGY)

Τα τελευταία assets της Ελλάκτωρ σε Dimand και ΑKTOR (;)
Τι σηματοδοτεί το deal πώλησης των εμβληματικών ακινήτων της Ελλάκτωρ στην Dimand – Οι κινήσεις του Χόλτερμαν της Reggeborgh