
Mε δύο νέα φωτοβολταϊκά έργα που συνδέθηκαν με το δίκτυο υψηλής τάσης και πλέον βρίσκονται σε λειτουργία η Metlen ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στις ΑΠΕ στην Ιταλία.
Τα φωτοβολταϊκά πάρκα Carcarello και Tarquinia στο Lazio αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο για τη Metlen, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη καθαρών ενεργειακών υποδομών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Η ανάπτυξη των δύο φωτοβολταϊκών έργων περιλάμβανε την κατασκευή της πρώτης υποδομής μέσης/υψηλής τάσης στην περιοχή, με τα δύο πάρκα να συνδέονται απρόσκοπτα στο εθνικό δίκτυο υψηλής τάσης των 150 kV μέσω κοινής υποσταθμικής εγκατάστασης.
Με συνολική ισχύ 51 MWp, τα δύο πάρκα θα παράγουν ετησίως 89 GWh ανανεώσιμης ενέργειας, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 24.700 νοικοκυριών.
«Αυτή η επιτυχία αποτελεί απόδειξη της άριστης συνεργασίας ανάμεσα στις ιταλικές και ελληνικές ομάδες μας, των οποίων η τεχνογνωσία και η αφοσίωση ωθούν τη Metlen μπροστά στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση», αναφέρεται.
Η Ιταλία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική της Metlen για την Ευρώπη, χάρη στο ισχυρό δυναμικό της στις ΑΠΕ, το ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο και τις προηγμένες ενεργειακές υποδομές.
Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο παραπάνω από 180 έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 3,7 GW σε 15 περιφέρειες της Ιταλίας, η Metlen συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες λύσεις που ενισχύουν τη μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση έργων υψηλού επιπέδου σε ολόκληρη την Ιταλία, με ένα χαρτοφυλάκιο 180 έργων δυναμικότητας 3,59 GW που θα έχει υλοποιηθεί εντός της επόμενης τετραετίας, καταλήγει η ανακοίνωση.


Latest News

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς

ΔΕΗ: Κάτω του 5% έπεσε το ποσοστό της Helikon Long Short Equity Fund Master ICAV
Τι αναφέρει η επιχείρηση

Τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και «έξυπνες» υποδομές, οι μοχλοί ανάπτυξης για τη Siemens
Για τον μετασχηματισμό της Siemens σε ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας χάρη στην ισχυρή κουλτούρα καινοτομίας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μίλησε ο Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens Ελλάδας, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

AS Company: Ρεκόρ πωλήσεων το 2024 – Μέρισμα 0,17 ευρώ/μετοχή
Ο όμιλος AS Company διατήρησε την ηγετική του θέση στην αγορά παιχνιδιών, ενισχύοντας περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με επιτυχημένα καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

IDEAL Holdings: Στην OHA το 15% μετά την πρώτη της επένδυση 61,5 εκατ.
Τι αναφέρει η εταιρεία

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)

Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. τα κέρδη προ φόρων το 2024
Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας Μύλοι Κεπενού διαμορφώθηκαν στα 57,91 εκατ.