
Με εορταστικό ωράριο όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα εμπορικά καταστήματα.
Σήμερα Μεγάλη Τρίτη έως και τη Μεγάλη Πέμπτη (17/4) τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 09:00 έως τις 21:00.
Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 13:00 έως τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 έως και τις 15:00.
Την Κυριακή του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως και τη Δευτέρα 21/4.
Το ίδιο θα ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ, αφού -πλην των εκπτωτικών περιόδων- μένουν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν το ωράριο του κοινού. Βέβαια, το ωράριό τους διαφέρει και θα υπάρξουν μέσα στην εβδομάδα αναλυτικά τα ωράριά τους.
Οι προσδοκίες των εμπόρων
«Θα δούμε πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα, τι αντίμετρα θα πάρει η Ε.Ε. στο σύνολό της» είπε για τις επιπτώσεις των δασμών του Τραμπ στην αγοραστική κίνηση ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Θάνος Τσαγγάρης.
Όπως είπε, σε σχέση με πέρσι, η κίνηση είναι πολύ πιο κάτω. «Ο καιρός δεν βοηθάει, ο κόσμος δεν θα ψωνίσει τίποτα άλλο, έχουν αλλάξει και οι καταναλωτικές συνήθειες» ανέφερε χθες (13/4) μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Ο κόσμος προτιμάει την εστίαση, να πάει μια εκδρομή παρά να καταναλώσει στην αγορά. Αυτά για την Αθήνα, στην επαρχία ο κόσμος είναι πιο κοινωνικός» πρόσθεσε.
Καλάθι του Πάσχα
Το «καλάθι του Πάσχα» με 50 διαφορετικά προϊόντα και με εφαρμογή μόνο στα σούπερ μάρκετ θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και το Μ. Σάββατο 19 Απριλίου με στόχο να τις διατηρήσει σε λογικά επίπεδα και να αποτρέψει «σκαμπανεβάσματα» στις τιμές.
«Εκτιμάται μάλιστα πως θα είναι και το τελευταίο καλάθι μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα», σημειώνει ο Βασίλης Κορκίδης, «ωστόσο η παγιωμένη ακρίβεια, μετά ένα εξάμηνο χωρίς μεταβολές, το δίμηνο Μαρτίου και Απριλίου ενισχύθηκε 1,7%, σύμφωνα με την Eurostat, αλλά σε μικρότερο βαθμό έναντι της αύξησης 2,9% στην Ευρωζώνη».


Latest News

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα πρώτα μαθήματα από το RRF – Τα συμπεράσματα των ευρωβουλευτών από την Αθήνα
Oι ευρωβουλευτές της Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για το διαμορφωμένο στρατηγικό πλαίσιο της Δίκαιης Μετάβασης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο

Στα 41,7 δισ. αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Ελλήνων θεσμικών το α' 3μηνο του 2025
Oι υψηλότερες αποδόσεις καταγράφηκαν στους μετοχικούς Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Δείκτη με 16,13%

Παπαθανάσης: Επιπλέον πόροι 83,86 εκατ. στους πληγέντες από τον Daniel
Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο +

ΙΟΒΕ: Χαμηλώνει στο 2,2% τον πήχη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα - Ο ρόλος των δασμών
Ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ιωάννης Ρέτσος εκτίμησε ότι η παγκόσμια αναταραχή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον ελληνικό τουρισμό, τουλάχιστον για φέτος
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Υπέρβαση 1,83 δισ. στα φορολογικά έσοδα το πρώτο τρίμηνο
Προϋπολογισμός: Εν μέρει οφείλεται στην καλύτερη απόδοσης στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους (Φ.Π.Α, ΕΦΚ) κάτι που οφείλεται στην εκτεταμένη ακρίβειας

Πώς θα «πέσουν» περισσότερα ακίνητα στην αγορά – Τι ζητούν οι servicers
Ποιες λύσεις προτείνουν οι servicers για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Τα κίνητρα στους αγοραστές ακινήτων
![Εξοχική κατοικία: Κέρδη από την αξιοποίηση στην Ελλάδα – Οι αποδόσεις των νεόδμητων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/paros-768x512-1-600x400.jpg)
Συμφέρει η επένδυση σε εξοχική κατοικία; - Τα κέρδη και οι αποδόσεις [γραφήματα]
Σε επενδυτικό «θησαυρό» αναδεικνύεται η εξοχική κατοικία στην Ελλάδα- Τι δείχνουν τα στοιχεία της Elxis – At Home in Greece

Θετικοί οι οιωνοί για τα AUMs των ελληνικών τραπεζών το 2025 - Τι εκτιμά η Jefferies
Τα υπό διαχείριση κεφάλαια (AUM) αυξήθηκαν κατά 9% το πρώτο τρίμηνο - Η Jefferies και οι ελληνικές τράπεζες