
Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του, οι οποίες έρχονται από τον τραπεζικό κλάδο ως επί το πλείστον, το Xρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας σημαντικές στηρίξεις από δεικτοβαρείς τίτλους που διατηρούν τον γενικό δείκτη σε επαφή με τις 1.650 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,45% στις 1.649,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 52,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.075,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,61% στις 1.513,18 μονάδες.
Ελεγχόμενη διόρθωση
Χρειάστηκε πάνω από τρεις ώρες συνεδρίασης για το ΧΑ να φτάσει τον τζίρο στα 50 εκατ. ευρώ, με πολλά χαρτοφυλάκια είτε να «απέχουν» λόγω εορτών είτε να αναμένουν τι θα πει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τα επιτόκια και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από την άλλη όχθη του Ατλαντικού. Αυτό που αναμένει η πλειονότητα των αναλυτών είναι να μειωθεί το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, εν τούτοις υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις, ελάχιστες προς ώρας, που δεν αποκλείουν και μεγαλύτερη κίνηση.
Από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, στις 6 Μαρτίου, σαφώς έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι των δασμών, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα για το πώς θα αντιδράσει το επιτελείο της Φρανκφούρτης. Διότι οι αποφάσεις και οι εκτιμήσεις της θα επηρεάσουν τον τραπεζικό κλάδο, ειδικά τα επιτοκιακά έσοδα και ο δείκτης CoR, το κόστος κινδύνου, δηλαδή. Τα πρώτα θα επηρεαστούν από τα σενάρια που υπάρχουν τώρα για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, και ο δεύτερος από το πλήγμα των δασμών στις οικονομίες.
Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ΕΚΤ, αλλά και το δασμολογικό μπρα ντε φερ ΗΠΑ – Κίνας, η περιοχή των 1.680-1.700 μονάδων, όπου είναι μια ακόμη κρίσιμη αντίσταση για τον γενικό δείκτη δεν θα δοκιμαστεί. Άλλωστε, θα πρέπει να ανέβει πιο αποφασιστικά το σκαλοπάτι των 1.650 μονάδες, ενώ η επόμενη αντίσταση θα απαιτήσει καλύτερη ορατότητα από την αμερικανική διοίκηση, ή κάποιον άλλον καταλύτη που θα ενισχύσει τα επίπεδα εμπιστοσύνης και θα διαλύσει τον φόβο της αγοράς.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική χάνει 2,65%, με τις Alpha Bank, Jumbo, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνουν άνω του 1% απώλειες. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aktor, Βιοχάλκο, Optima Bank, ΕΛΧΑ, ΔΑΑ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, Helleniq Energy και Aegean.
Στον αντίποδα, η Cenergy κερδίζει 1,89% και η Coca Cola είναι στο +1,88%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Metlen, Σαράντης και Τιτάν. Χωρίς μεταβολή είναι η Λάμδα.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της