
«Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ζήτημα της ρευματοκλοπής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπασταύρου ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα αφορούν αναδρομικά στους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025.
Ειδικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε ότι από τις επιδοτήσεις αυτές θα αποκλειστούν οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε ρευματοκλοπή, με το μερίδιό τους να μοιράζεται στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. «Είναι ζήτημα ηθικής τάξεως να αποκλειστούν από αυτές όσες επιχειρήσεις προέβησαν αποδεδειγμένα σε ρευματοκλοπή», διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Open Beyond.
H S&P
Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για την πρόσφατη, νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, από την S&P αυτή τη φορά, επισήμανε την πολύ μεγάλη σημασία της εξέλιξης αυτής, δεδομένου ότι, όπως είπε, «αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς τη χώρα, κάτι που σημαίνει επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, υψηλή ανταγωνιστικότητα».
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει την δημοσιονομική σταθερότητα, να κάνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών καλύτερη και να επιστρέψει μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης σε αυτούς, με σύνεση και δικαιοσύνη», κατέληξε χαρακτηριστικά.
Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Ελλάδας
Αναφερόμενος στη συγκρότηση της Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής για τον Θαλάσσιο Χώρο, με την οποία αποτυπώνεται ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Ελλάδας, ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πολιτεία οριοθετεί λεπτομερείς χρήσεις των θαλάσσιων ζωνών της, υλοποιώντας την υποχρέωση που απορρέει από την οδηγία 2014/89/ΕΕ και ασκώντας τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.
«Για πρώτη φορά ερχόμαστε και οριοθετούμε όρους αλιείας, πολιτιστικής προστασίας, τουρισμού, θέτοντας τις βάσεις για σταθερή οικονομία, ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ υπάρχει και γεωπολιτική διάσταση, γιατί για πρώτη φορά κατατίθεται σε ρυθμιστικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο χάρτης με όλη την υφαλοκρηπίδα της χώρας μας, με πλήρη επήρεια και στην ηπειρωτική ζώνη και στα νησιά», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πριν το τέλος Απριλίου θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα αφορά στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νότια Κρήτη 1» και «Νότια Κρήτη 2», κίνηση που αποτελεί συνέχεια της αποδοχής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω θαλάσσιες περιοχές που υπεβλήθη από την εταιρεία Chevron Balkans Exploration B.V.


Latest News

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό

Τέλος το αμερικανικό LNG για την Κίνα - Νέα ώθηση στις αγορές από Ρωσία
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Κίνα έχει εισαγάγει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό του LNG της από τις ΗΠΑ

Πόσο πιθανό είναι Shell ή Chevron να επιδιώξουν την εξαγορά της BP;
Οι εικασίες για μια «ηχηρή» εξαγορά με τη συμμετοχή της BP επανεμφανίστηκαν φέτος

Συναγερμός από τον ΑΔΜΗΕ για μπλακ άουτ στο ρεύμα - Η εντολή για τα φωτοβολταϊκά
Κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το ηλεκτρικό ρεύμα κήρυξε ο ΑΔΜΗΕ

Ενεργειακό κόστος: Παρέμβαση για ενίσχυση 1 εκατ. μικρομεσαίων επειχειρήσεων
«Οι ενισχύσεις αφορούν μία λελογισμένη παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να απορροφήσει το αυξημένο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας», είπε ο Σταύρος Παπασταύρου

Λήξη συναγερμού για το μπλακ άουτ στο ρεύμα – Τι θα ισχύσει στις 19 Απριλίου
Με νεότερη ανακοίνωση του ο ΑΔΜΗΕ αίρει και για τις 19 Απριλίου το καθεστώς ετοιμότητας όσων παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα με φωτοβολταϊκά