
Σε δημόσια προσφορά για την είσοδο των μετοχών του στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένεται να προχωρήσει ο όμιλος Qualco, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία.
Ο όμιλος σχεδιάζει να αντλήσει έως και 70 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά ενώ αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ο Όμιλος Qualco δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς:
- Λογισμικό & Τεχνολογία: Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στον τομέα των πιστώσεων και της δανειοδότησης.
- Πλατφόρμες ως Υπηρεσία: Διαθέτει επεκτάσιμες τεχνολογικές πλατφόρμες, που υποστηρίζουν τα οικοσυστήματα της πιστωτικής διαχείρισης και της διαχείρισης ακινήτων.
- Διαχείριση Χαρτοφυλακίου: Παρέχει ψηφιοποιημένες υπηρεσίες διαχείρισης απαιτήσεων, που βοηθούν επιχειρήσεις και ιδιώτες να επανενταχθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η ευρεία και ποικιλόμορφη πελατειακή βάση, που περιλαμβάνει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (16%), θεσμικούς επενδυτές (20%), υπηρεσίες ενέργειας και κοινής ωφέλειας (59%) και 5% από άλλους τομείς, αποδεικνύει τη σημαντική θέση της εταιρείας στην αγορά, αλλά και την ευελιξία της στην κάλυψη διαφόρων αναγκών του κλάδου.
Στο πελατολόγιο της εταιρείας ανήκουν (ενδεικτικά) εταιρείες και οργανισμοί όπως: Εθνική, Πειραιώς, Ιntrum, Ergo, Toyota Financial, Groupama, ΔΕΗΔΕΗ -0,62%, Avis, British Gas, BNP Paribas, Dovalue, Carval, Eurobank, Pimco, Optima Βank κ.ά.
Ο όμιλος σήμερα:
• Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή απασχολώντας περισσότερους από 1.000 εργαζομένους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 μηχανικών λογισμικού και 50 επιστημόνων δεδομένων.
• Δημιουργεί και εξάγει ιδιόκτητη υψηλή τεχνολογία έχοντας τοποθετηθεί στρατηγικά στην αγορά της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς διεθνώς, που διαμορφώνει το μέλλον των συναλλαγών, των επενδύσεων και της οικονομίας.
• Αναπτύσσει και διαθέτει ολοκληρωμένες Ε2Ε λύσεις σε περισσότερους από 140 πελάτες παγκοσμίως από τον τραπεζικό αλλά και ευρύτερους κλάδους όπως η ενέργεια, η αγορά ακινήτων κ.ά.
• Έχει προχωρήσει σε 12 στρατηγικές εξαγορές από το 2021 έως σήμερα με στόχο την επέκταση του χαρτοφυλακίου υπηρεσιών και προϊόντων.
• Παρουσιάζει συνεχή και σημαντική ετήσια αύξηση στα οικονομικά μεγέθη του, ενώ η ισχυρή αναπτυξιακή στρατηγική αντανακλάται και στην επένδυση της Pimco, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, ήδη από το 2018.
• Ανταποκρίνεται στην ανάγκη για προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες, την απόδοση και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς και να αναπτύξουν την πελατειακή τους βάση.
Τα αποτελέσματα της Qualco
Οι ιστορικές οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου αντικατοπτρίζουν τη σταθερή ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, την πενταετία 2019-2024 σημειώθηκαν σημαντικές χρηματοοικονομικές επιδόσεις, καθώς ο κύκλος εργασιών κατέγραψε συνολικά αύξηση κατά 29% ενώ τα EBITDA κέρδη αυξήθηκαν κατά 39% στον σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (Compound Annual Growth Rate – CAGR)», τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024:
- Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε €184 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 5%
- Το μικτό κέρδος ανήλθε στα €87,0 εκατ. και τα κέρδη EBITDA σε €39 εκατ. αυξημένα κατά 21% σε σύγκριση με το 2023
- 99% των εσόδων προέρχεται από οργανική ανάπτυξη
- +107% net revenue retention (NRR)
- 70% των εσόδων προήλθε από την ελληνική αγορά, ενώ το 30% προήλθε από τις διεθνείς αγορές.


Latest News

Intralot: Διαψεύδει δημοσιεύματα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η απάντηση της Intralot στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Γεώργιος Μυλωνάς (ALUMIL): «Μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αγορά»
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ALUMIL μίλησε στο 10ο Οικονομικό Forum των Δελφών για τις νέες προκλήσεις και τάσεις στον κλάδο του αλουμινίου

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση σε τζίρο και EBITDA – Νέα επένδυση στη Ροδόπη
Η ZΜΘ ενισχύει την παρουσία της στο εξωτερικό με είσοδο σε νέες αγορές υλοποιώντας αύξηση εξαγωγών κατά 15% και στρατηγικές συνεργασίες με διανομείς σε 12 χώρες

Επένδυση της ALTER EGO VENTURES στην eGaming Couch Heroes
H ALTER EGO VENTURES απέκτησε το 1% της eGaming Couch Heroes, με ιδρυτή και CEO τον Βαρδή Βαρδινογιάννη

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στη νέα της σελίδα με φωτοβολταϊκά ισχύος 500 MW
ΤΕΡΝΑ - AKTOR, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, οι προτιμητέοι επενδυτές στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας την κατασκευή φωτοβολταϊκών 270 εκατ. ευρώ

Τραπεζική άνοιξη με νέους πόλους στην ελληνική αγορά
Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια αναδύονται νέα εγχειρήματα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλάζοντας το τοπίο και διευρύνοντας τις επιλογές καταναλωτών και επιχειρήσεων

«Χρυσά» μερίσματα στο ΧΑ - Θα σπάσουν το φράγμα των 5 δισ. ευρώ
Τα μερίσματα που αναμένεται να μοιράσουν οι εισηγμένες για το 2024 θα είναι κατά 18% υψηλότερα από το 2023

Το επόμενο βήμα για τη Foot Locker -Το σχήμα που προωθεί ο όμιλος Fourlis
Ο όμιλος Fourlis προωθεί τη δημιουργία πάνω από 100 καταστημάτων Foot Locker στη ΝΑ Ευρώπη - Η επιλογή της περιοχής και η συμπληρωματική ανάπτυξη της Intersport