IBM: Λανσάρει νέα μικροτσίπ και servers, στοχεύοντας σε απλοποιημένη τεχνητή νοημοσύνη

Η IBM παρουσίασε τα νέα μικροτσίπ Power11, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική ενημέρωση της σειράς ημιαγωγών «Power» από το 2020.

IBM: Λανσάρει νέα μικροτσίπ και servers, στοχεύοντας σε απλοποιημένη τεχνητή νοημοσύνη

Μια νέα σειρά ημιαγωγών και διακομιστών (server) για κέντρα δεδομένων, ανακοίνωσε η IBM, η οποία -κατά την εταιρεία-  θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτική από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα και θα απλοποιήσει τη διαδικασία ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η IBM παρουσίασε τα νέα μικροτσίπ Power11 την Τρίτη, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική ενημέρωση της σειράς ημιαγωγών «Power» από το 2020.

Tα συστήματα Power της IBM είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο ημιαγωγών και λογισμικού

Αυτά τα μικροτσίπ παραδοσιακά ανταγωνίζονταν τα προϊόντα της Intel και της Advanced Micro Devices (AMD) σε κέντρα δεδομένων, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένους τομείς όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η μεταποίηση και η υγειονομική περίθαλψη.

Όπως και οι διακομιστές Τεχνητής Νοημοσύνης της Nvidia, τα συστήματα Power της IBM είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο ημιαγωγών και λογισμικού.

IBM: Έμφαση στην αξιοπιστία και την ασφάλεια

Ο Tom McPherson, γενικός διευθυντής συστημάτων Power στην IBM, δήλωσε ότι η εταιρεία με έδρα το Armonk της Νέας Υόρκης χρησιμοποίησε αυτή τη στενή σύνδεση για να επικεντρωθεί στην αξιοπιστία και την ασφάλεια. Τα συστήματα Power11, διαθέσιμα από τις 25 Ιουλίου, δεν θα χρειάζονται προγραμματισμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας για ενημερώσεις λογισμικού και ο μη προγραμματισμένος χρόνος διακοπής λειτουργίας τους κάθε χρόνο είναι κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

Έχουν επίσης σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν και να ανταποκρίνονται εντός ενός λεπτού σε μια επίθεση ransomware – όπου οι χάκερ κρυπτογραφούν δεδομένα και στη συνέχεια προσπαθούν να αποσπάσουν λύτρα σε αντάλλαγμα για τα κλειδιά, δήλωσε η IBM.

Το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η IBM σχεδιάζει να ενσωματώσει το Power11 με το Spyre, το τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που παρουσίασε πέρυσι.

Ο McPherson δήλωσε ότι η IBM δεν στοχεύει να ανταγωνιστεί την Nvidia στη δημιουργία και εκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, αλλά επικεντρώνεται στην απλοποίηση της ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης για συμπερασματολογία και τη διαδικασία λειτουργίας ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης για την επιτάχυνση μιας επιχειρηματικής εργασίας.

«Μπορούμε να ενσωματώσουμε απρόσκοπτα τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης σε αυτό για επιτάχυνση της συμπερασματολογίας και να βοηθήσουμε στη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών τους», δήλωσε ο McPherson σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα αναφερόμενος στην εργασία με τους πρώτους πελάτες.

«Δεν θα έχει όλη την ισχύ για εκπαίδευση ή οτιδήποτε άλλο, αλλά θα έχει πολύ καλές δυνατότητες εξαγωγής συμπερασμάτων που είναι εύκολες στην ενσωμάτωση.»

OT Originals

Περισσότερα από Tεχνητή νοημοσύνη

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο