Πρόσφατα, η Obrela Security Industries εγκαινίασε το νέο παγκόσμιο κέντρο επιχειρήσεων κυβερνοασφάλειας, μία επένδυση που χαρακτηρίστηκε κομβικής σημασίας για τη χώρα και την ενίσχυση της στρατηγικής της θέσης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Του νέου προηγμένου Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας (Security Operating Center – SOC) στην Αθήνα, το οποίο κατασκευάστηκε ως ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των κέντρων επιχειρήσεων της εταιρείας, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση εξαγοράς της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Encode. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά, καταρχήν η Ελλάδα αναδεικνύεται σε τεχνολογικό hub του κλάδου, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην Obrela Security Industries να εξελιχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με την απόκτηση της Encode δημιουργείται ένα δυναμικό σχήμα με ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση, ενοποιημένο κύκλο εργασιών 18 εκατ. ευρώ, φυσική παρουσία σε πέντε χώρες, υψηλή τεχνογνωσία, έμπειρο πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό και διευρυμένο διεθνές πελατολόγιο, δημιουργώντας σημαντική υπεραξία για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους.

Ο ρόλος των Κέντρων Επιχειρήσεων Κυβερνοασφάλειας

Το Κέντρο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη σάρωση σημείων ευπάθειας, τη συνεχή παρακολούθηση του δικτύου, τη συλλογή και συσχέτιση δεδομένων καταγραφής και την παρακολούθηση του cloud των επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο τα κέντρα επιχειρήσεων της Obrela διαχειρίζονται περισσότερα από 18 δισεκατοµµύρια κρίσιµα γεγονότα (critical events), ενώ μόνο πέρυσι, η εταιρεία συνέλεξε τεράστιους όγκους δεδομένων (2.500TB) από τα συστήματα των πελατών της, η ανάλυση των οποίων οδήγησε στην ανίχνευση και διαχείριση 5.053 πραγματικών κυβερνοεπιθέσεων σε διεθνή κλίμακα.

Περαιτέρω, κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η εταιρεία έχει διεξάγει πάνω από 500 ελέγχους ασφάλειας (Penetration tests, Vulnerability Assessments, IT audits κλπ.) στις εφαρμογές και υποδομές των πελατών της, όπως επίσης έχει αναπτύξει πολιτικές και πλαίσια ασφάλειας πληροφοριών για μεγάλους οργανισμούς. Παράλληλα έχει διεξαγάγει εκατοντάδες ελέγχους του επιπέδου συμμόρφωσης οργανισμών με πολιτικές ασφαλείας, διεθνή πρότυπα ασφάλειας καθώς επίσης και με το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Η Obrela Security Industries προσφέρει στις εταιρείες που της εμπιστεύονται την κυβερνοασφάλειά τους, τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ανθεκτικότητας, ασφάλειας και προστασίας, με το χρόνο απόκρισης σε ένα περιστατικό ασφαλείας να ορίζεται στα 15 λεπτά, όταν ο αντίστοιχος χρόνος στο πλαίσιο εσωτερικής διαχείρισης μπορεί να φτάσει τους 4-6 μήνες.

Επέκταση σε παγκόσμια κλίμακα

Στα επιτυχημένα case studies της Obrela συγκαταλέγονται κρίσιμοι τομείς όπως ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, υγεία και τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και η προστασία απαιτητικών έργων όπως αιολικών παρκών, άντλησης και διύλισης πετρελαίου και πλοίων στον ωκεανό. Το νέο κέντρο συντονισμού αναμένεται να υποστηρίξει τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας σε νέους τομείς, όπως είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ των πελατών που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της Obrela είναι η Saudi Telecoms (Σαουδική Αραβία), η ASOS (online retailer στη Βρετανία), η Wintershall Dea (ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου της Γερμανίας), FMS (γερμανική τράπεζα), Wind, η Viva (EU), ενώ έχει επισυνάψει εμπορικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες όπως η TUV Rheinland (Γερμανία), η ABS GROUP (ΗΠΑ), η Microsoft, η Microfocus και η Splunk.

Συνολικά, η Obrela Security Industries διαθέτει από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Επιχειρήσεων (Security Operating Centers) στην Ευρώπη μέσω των οποίων παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό την συλλογή, ανάλυση, συσχέτιση και διαχείριση συμβάντων ασφάλειας προερχόμενων από μεγάλης κλίμακας υποδομές.

Σημειώνεται ότι το υψηλό επίπεδο ανάλυσης και ανίχνευσης απειλών της εταιρείας έχει πρόσφατα αναγνωριστεί διεθνώς από την Gartner (MQ MSS Report 2019, European Context), η αναφορά της οποίας έκανε ειδική μνεία στις μοναδικές ικανότητες συσχέτισης δεδομένων, ιεράρχησης απειλών και αυτοματοποίησης διαδικασιών της Obrela.

Τα μελλοντικά βήματα

Η Obrela, εντός του έτους, έχοντας και τη στήριξη των μετόχων της, ανάμεσα στους οποίους είναι η EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και το LATSCO Family Office του Ομίλου Λάτση, δρομολογεί επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και στα άμεσα πλάνα της βρίσκεται η επέκτασή της στην αμερικανική αγορά, η οποία αντιπροσωπεύει το 60% του κλάδου της κυβερνοασφάλειας. Επισημαίνεται, ότι το ποσό των 10 εκατ. αφορά σε οργανική ανάπτυξη, δηλαδή σε επενδύσεις στην τεχνολογία στα κέντρα επιχειρήσεων, στους ανθρώπους, στο marketing και στις πωλήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία