Εναλλακτικές επιλογές για την επίτευξη θετικών αποδόσεων στην τρέχουσα συγκυρία μηδενικών επιτοκίων στα παραδοσιακά καταθετικά προϊόντα έχουν σήμερα οι αποταμιευτές.

Πρόκειται για επενδυτικά προγράμματα ελεγχόμενου ρίσκου μέσω των οποίων τα νοικοκυριά μπορούν αφενός να προστατέψουν τις αποταμιεύσεις τους από τον πληθωρισμό, αφετέρου να διεκδικήσουν μία υψηλή απόδοση σε βάθος χρόνου για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.

Κάποιοι ίσως αναρωτιούνται εάν ο κόσμος των αγορών απαιτεί ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, σημαντική εμπειρία ή μεγάλη ενασχόληση από την πλευρά του επενδυτή, αναλογιζόμενοι τη φύση και το εύρος των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε άλλους ενδεχομένως να κυριαρχεί η πεποίθηση ότι οι επενδύσεις απαιτούν μεγάλα ποσά αρχικού κεφαλαίου ή ότι θα πρέπει να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και με αβέβαια αποτελέσματα.

Η σχέση ρίσκου – απόδοσης 

Η αλήθεια είναι ότι οι επενδυτικές επιλογές συνδέονται με κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο επίπεδο κινδύνου. Όσο μικρότερος είναι ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος, τόσο χαμηλότερη θα είναι η αναμενόμενη απόδοση και το αντίστροφο.

Ωστόσο, κάθε επενδυτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάθε φορά το ρίσκο που μπορεί να ανεχθεί, για το μέρος των διαθέσιμων χρημάτων που επενδύει.

Έχει δηλαδή την ευχέρεια να ορίσει τη σχέση αναμενόμενης απόδοσης – αναλαμβανόμενου κινδύνου, ώστε να ανταποκρίνεται στη γνώση και την εμπειρία του, τη χρηματοοικονομική του κατάσταση, τους επενδυτικούς του στόχους, και όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ του.

Αυτή ακριβώς η δυνατότητα, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί κανείς να ξεκινήσει να δοκιμάσει την τύχη του στις αγορές ακόμη και με ένα μικρό ποσό, κάνουν τις επενδύσεις μια προσιτή επιλογή.

Επενδύω αποτελεσματικά δεν σημαίνει ότι αποφεύγω τον κίνδυνο, αλλά ότι επιδιώκω σωστή και συνετή διαχείριση του κινδύνου και την ισορροπία του με την επιδιωκόμενη απόδοση.

Επιπλέον, κάθε κεφάλαιο όσο μικρό και αν είναι, μπορεί να αποκτήσει αξία, δύναμη και προοπτική με την υπεύθυνη μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη τοποθέτησή του.

Η νέα πρόταση της Εθνικής 

Λαμβάνοντας υπόψιν το τρέχον χρηματοοικονομικό περιβάλλον και τις ανάγκες των καταθετών, η Εθνική Τράπεζα λάνσαρε μία νέα καινοτόμο πρόταση, το Επενδυτικό Νέας Γενιάς.

Το πρόγραμμα έρχεται να δώσει απάντηση σε πολλούς από τους παραπάνω προβληματισμούς και να συστήσει τον κόσμο των επενδύσεων σε περισσότερους αποταμιευτές, προσφέροντας παράλληλα την προστασία που θέλουν να αισθάνονται.

Αναλυτικότερα, το Επενδυτικό Νέας Γενιάς αποτελεί ένα Δομημένο Επενδυτικό Προϊόν, η απόδοση του οποίου συνδέεται με υποκείμενο στοιχείο αναφοράς αποδόσεων και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του οποίου (όπως υποκείμενο στοιχείο, χρονική διάρκεια, ελάχιστο ποσό συμμετοχής, τρόπος υπολογισμού τυχόν απόδοσης, ποσοστό εγγύησης αρχικού κεφαλαίου στη λήξη κ.α.) καθορίζονται ανά έκδοση, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του προϊόντος.

Η διαθέσιμη έκδοση συνδέεται με την πορεία του Α/Κ ΔΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ, χωρίς το ίδιο το επενδυτικό προϊόν να αποτελεί ωστόσο αμοιβαίο κεφάλαιο.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας. Ανήκει στην κατηγορία των Μικτών Α/Κ. Επενδύει κυρίως σε αγορές του εξωτερικού σε ένα συνδυασμό μετοχικών αξιών, κρατικών ή/και εταιρικών ομολογιακών τίτλων, καταθέσεων καθώς ή/και μέσων χρηματαγοράς. Ως γεωγραφική κατανομή του προϊόντος ορίζεται η Ευρωζώνη, ενώ η προτεινόμενη περίοδος διακράτησής του είναι τα 3 έτη.

Σημειώνεται ότι τα Αμοιβαία Κεφάλαια διέπονται από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και προσφέρουν επαγγελματική διαχείριση, πλήρη διαφάνεια, πρόσβαση σε διεθνείς αγορές, περιορισμό του επενδυτικού κινδύνου μέσω ευρείας διασποράς των επενδύσεων σε μεγάλο φάσμα αξιών, χαμηλό κόστος, γνώση και εμπειρία αξιόπιστων διαχειριστών και, κυρίως, αξιοποίηση της δύναμης ενός πολύ μεγάλου κεφαλαίου που συγκεντρώνεται από πολλούς επενδυτές μαζί.

Προστασία 90% στο κεφάλαιο 

Στην τρέχουσα έκδοση του προϊόντος, το κέρδος για τον επενδυτή συνδέεται με την απόδοση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, ενώ παρέχεται παράλληλα 90% προστασία του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη. Η διάρκεια της έκδοσης είναι 3ετής, ενώ το απαιτούμενο ποσό επένδυσης είναι ιδιαίτερα χαμηλό, καθώς διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνετε όλα τα οφέλη της επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια, όπως την προοπτική υψηλών αποδόσεων, την διαπραγματευτική δύναμη ενός μεγάλου αμοιβαίου κεφαλαίου και την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών σε διεθνές επίπεδο.

Ταυτόχρονα, έχετε υψηλό επίπεδο προστασίας του κεφαλαίου σας στη λήξη του προϊόντος, αναλαμβάνοντας εξαρχής ένα σαφώς περιορισμένο και ελεγχόμενο επίπεδο κινδύνου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα ρευστοποίησης τη στιγμή που επιθυμείτε.

Και όλα αυτά με την αξιοπιστία 180 χρόνων της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται δίπλα στον πελάτη με πιστοποιημένα στελέχη στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, που διαθέτουν γνώση και εμπειρία.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για να ενημερωθείτε αναλυτικά από τα πιστοποιημένα στελέχη επενδυτικών προϊόντων για τη διαθέσιμη έκδοση του καινοτόμου προϊόντος Επενδυτικό Νέας Γενιάς.

Αξιοποιήστε τη δυνατότητα να γίνετε και εσείς κομμάτι της Νέας γενιάς Επενδυτών που τώρα γεννιέται. Χωρίς να απαιτούνται σπουδαίες οικονομικές γνώσεις, χωρίς μεγάλο αρχικό κεφάλαιο, χωρίς δέσμευση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δώστε αξία στα χρήματά σας με την προστασία, τη στήριξη και τη διαχρονική υπευθυνότητα αυτών που πάντα γνώριζαν και γνωρίζουν.

Σημειώνεται ότι τα χαρακτηριστικά του προϊόντος εξειδικεύονται ανά έκδοση και αναφέρονται στους όρους αυτής. Η Εθνική Τράπεζα παρέχει τις επενδυτικές υπηρεσίες λήψης/διαβίβασης ή/και εκτέλεσης εντολών για την κατάρτιση συναλλαγών σε επενδυτικά προϊόντα, η επένδυση στα οποία ενέχει κινδύνους, όπως ο κίνδυνος απώλειας του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης. Η διάθεση του προϊόντος γίνεται βάσει του επενδυτικού προφίλ πελάτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων