Μέχρι και δέκα ευρώ χρεώνουν τη χωριάτικη σε ταβέρνες της Κρήτης, προκαλώντας την αγανάκτηση ντόπιων και τουριστών.
Σύμφωνα με το cretalive, πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και αναφέρουν ότι εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, πολλά εστιατόρια χρεώνουν το ψωμί και το νερό χωρίς να ενημερώνουν τους πελάτες.
Σουβλάκι… όπως λέμε χαβιάρι: Έως και 15 ευρώ το τυλιχτό στη Μύκονο – Οι τιμές στα υπόλοιπα νησιά
«Τετραμελής οικογένεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση και καλεί τους καταναλωτές να μην πληρώνουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο κουβέρ» εάν δεν αναγράφεται η τιμή του στον κατάλογο και δεν το έχουν παραγγείλει.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:
«Με κάποιον τρόπο έχουν αντικαταστήσει το «κουβέρ» με ψωμί και νερό.
Σύμφωνα, με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).
Σύμφωνα, με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους.
Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λ.π., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Οι Καταναλωτές ,πρέπει να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.
Παράδειγμα : Τετραμελής οικογένεια, με το που θα καθίσει στο τραπέζι αυτόματα έχει χρεωθεί 10 ευρώ ( για ψωμί 2Χ4= 8 συν 2, νερό, ίσον 10 ευρώ).
Καταναλωτές, την προσοχή σας, διότι έχουμε δεχτεί πολλές καταγγελίες για ακριβές τιμές όπως μια σαλάτα χωριάτικη 8 με 10 ευρώ.
Σημείωση: Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα βάσει όμως τιμοκαταλόγου».
Πηγή: in.gr
Latest News
Χειμερινές εξοχικές κατοικίες: Με δύο ταχύτητες τρέχει η αγορά
Η διάμεση ηλικία εξοχικής κατοικίας είναι 22,5 έτη, με την παλαιότερη στο Καρπενήσι (37 χρόνια) και τη νεότερη στην Αράχωβα και τον 'Αγιο Αθανάσιο (17 έτη)
Τι περιμένει η Ελλάδα από τους οίκους αξιολόγησης το 2025;
Πέραν της επίμαχης Moody's το βασικό θέμα είναι το τι πράξουν οι υπόλοιποι οίκοι αξιολόγησης, καθότι βάζουν στο μικροσκόπιο κρίσιμα ζητήματα
Τα 6 μεγάλα στοιχήματα της οικονομίας για το 2025
Η στρατηγική στοχεύει στην ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθερότητας, με τη συνεχιζόμενη μείωση του δημόσιου χρέους και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στις διεθνείς αγορές
Στρατηγικό σχέδιο για να αλλάξει πίστα το Υπερταμείο
Τις πρώτες επενδύσεις με ποσοστό μειοψηφίας σε δυναμικούς κλάδους και αναπτυξιακά projects θα κάνει το νέο εθνικό Επενδυτικό Ταμείο εντός του 2025
Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑτην εβδομάδα έως τις 10 Ιανουαρίου
Αναλυτικά οι ημερομηνίες, τα ποσά και οι δικαιούχοι που έχουν λαμβάνειν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Υπεραπόδοση της οικονομίας και τη νέα χρονιά - Τι βλέπουν διεθνείς οίκοι και τράπεζες
Τι εκτιμούν κορυφαίοι οικονομολόγοι διεθνών τραπεζών, επενδυτικών οίκων και δεξαμενών σκέψης - Αναμένονται νέες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου
Επιχειρείν των καφέ και μίνι μάρκετ στην Ελλάδα – Η άλλη όψη των στοιχείων του ΓΕΜΗ
Μόλις 2.500 νέες επιχειρήσεις στη μεταποίηση άνοιξαν το 2024, σύμφωνα με το ΓΕΜΗ
10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το πάρκινγκ στις πιλοτές
Επειτα από σχετική ρύθμιση, οι θέσεις στάθμευσης ενσωματώνονται στο ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου, χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών
Ανατροπές στα Airbnb - Πώς θα φορολογούνται, τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες [παραδείγματα]
Αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο τα ακίνητα που αξιοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους για Airbnb - Οδηγός ΑΑΔΕ
«Πρωτιά» των Ελλήνων στις δαπάνες για στέγαση σύμφωνα με τη Eurostat
Πάνω από το 1/3 του εισοδήματός τους δίνουν οι Έλληνες για να έχουν ένα κεραμύδι πάνω από το κεφάλι τους, χωρίζοντάς τους ένα χάσμα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.