Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί απέναντι στη Ρωσία - Τι δείχνει έκθεση
Μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο του Κιέλου αποκαλύπτει πόσο απροετοίμαστες είναι η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε μια επίθεση της Ρωσίας.
Μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο του Κιέλου αποκαλύπτει πόσο απροετοίμαστες είναι η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε μια επίθεση της Ρωσίας.
Τα πλήγματα στη Ρωσία με χρήση αμερικανικών όπλων ενδέχεται να επιβραδύνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Χάρκοβο, αλλά δεν θ’ αλλάξουν το παιχνίδι
Ο γάλλος ηγέτης Μακρόν προτείνει ότι οι δυτικές χερσαίες δυνάμεις θα μπορούσαν ν’ αναπτυχθούν στην Ουκρανία, αλλά το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει τα μέσα για να τις εφοδιάσει.
«Οι στρατιωτικοί αναλυτές αναμένουν τα επόμενα 5-8 χρόνια» μια πιθανή αναμέτρηση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με τη νέα πολιτική του για την Ουκρανία, «προσπαθεί ν’ αναδιατάξει τις ξαπλώστρες στον Τιτανικό» (η φράση υποδηλώνει την ενέργεια που είναι καταδικασμένη ν’ αποτύχει).
Το Ιράν, που ενθάρρυνε τους Χούθι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη ναυτιλία της Ερυθράς Θάλασσας, πρέπει σ’ ένα βαθμό να έχει βγάλει τα μάτια του με τα ίδια τα δάχτυλά του.
Ο επιθέσεις των ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν τους Χούθι και οι λόγοι γι’ αυτό δεν αφορούν κατά κύριο λόγο την περιφερειακή στρατηγική του Ιράν.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση «έως και 40» μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα έναντι 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ενα ισχυρό σύμβολο της παγκόσμιας τάξης ασφαλείας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ απειλείται ολοένα και περισσότερο από την ομάδα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.
Είναι τόσο ζοφερές οι απόρρητες αξιολογήσεις των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ουκρανία, που αναγκάζουν τον Τζο Μπάιντεν να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης και στα Βαλκάνια.
Οι ευρωπαίοι και αμερικανοί σύμμαχοι του Ζελένσκι αντιλαμβάνονται ότι η Ουκρανία δεν μπορεί ν’ αντέξει στη στρατιωτική πίεση της Ρωσίας
Η απειλή στην Ερυθρά Θάλασσα άλλαξε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έπρεπε να αναλάβει δράση ή να υποχωρήσει
Η εκστρατεία βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα αποτυγχάνει καθώς αποδεικνύεται ότι η συλλογική τιμωρία δεν μπορεί να νικήσει τη Χαμάς, η οποία φαίνεται να διατηρεί τον έλεγχο των μαχητών της.
Η χωρίς όρους ή όρια υποστήριξη της Δύσης στο Ισραήλ έχει ανοίξει έναν χώρο για τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή.
Η Ουάσιγκτον κλιμακώνει τις ενέργειές της για να σώσει την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού, αυξάνοντας τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου.
Η αναδυόμενη δυνατότητα των Αφρικανών να επιλέγουν τους αναπτυξιακούς εταίρους τους – ιδίως την Κίνα – κάνει ορισμένους ηγέτες της Δύσης να παραληρούν.
Ακόμα κι αν η συντριβή του αεροσκάφους, στο οποίο φέρεται να επέβαινε ο Πριγκόζιν, ήταν ατύχημα, οι ρωσικές ελίτ και οι ανώτεροι αξιωματούχοι θα το δουν ως μια πράξη αντιποίνων, ενώ το Κρεμλίνο και ο Πούτιν θα επιδιώκουν να τροφοδοτήσουν τέτοιες υποψίες
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα χρειαστεί να ξοδεύουν 60 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να υποστηρίξουν την Ουκρανία
Η φαντασίωση με τον Ερντογάν στο τιμόνι και την αναζήτηση ταυτότητας για την Τουρκία, που διήρκεσε δεκαετίες, έχει τελειώσει
Πώς η Αγκυρα σχεδιάζει αποδέσμευση δυνάμεων από Κύπρο για να κυριαρχήσει στο Αιγαίο
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικός δρόμος για την Ουκρανία που θα μπορούσε να την οδηγήσει σε νίκη επί της Ρωσίας
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τις ναυτικές βάσεις που απειλούν Ελλάδα και Κύπρο
Η Ρωσία ενδέχεται ν’ αλλάξει σύντομα τη στρατηγική της στον πόλεμο της Ουκρανίας και γι’ αυτό να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο Κουπιάνσκ…
Τι σημαίνει ο καθορισμός «θαλασσίων ζωνών» για την κυριαρχία της Ελλάδας - Πώς ο Μητσοτάκης ξεκλείδωσε τα F-16 για τον Ερντογάν
Οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν τους περισσότερους από τους ηγέτες του πραξικοπήματος στον Νίγηρα και διατηρούν μια δύναμη περίπου 1.500 στρατιωτών στη χώρα, ενώ το αφρικανικό κράτος θα μπορούσε να μετατραπεί σε νέο θέατρο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία μέσω της Βάγκνερ.
Εκτός από τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Hwasong-17 και Hwasong-18, η Βόρεια Κορέα παρουσίασε ένα νέο πυρηνικό όπλο, τα χαρακτηριστικά του οποίου προκαλούν τρόμο
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232433